Torsdag 24 september 2020

Lokaltidningen

Antalet nyregistrerade bilar har minskat under 2020 - troligtvis på grund av coronapandemin. Foto: ARKIV

Färre nya bilar - men större andel miljöbilar

Från januari till juli 2020 har försäljningen av nya bilar minskat med 21,8 procent jämfört med motsvarande period förra året. Samtidigt växer andelen av de nya bilarna som ger klimatbonus. Detta enligt Trafikanalys.

Sverige · Published aug 11, 2020 at 06:15

Trafikanalys officiella månadsstatistik över nyregistrerade fordon visar en minskning både under 2020 i stort och specifikt under juli månad. Detta är troligtvis till följd av en coronaeffekt.

Under juli nyregistrerades 23 804 personbilar samtidigt som 21 562 personbilar avregistrerades. Det innebär en ökning av antalet registrerade personbilar med 2 242 fordon.

Från och med den 1 januari 2020 gjordes en förändring i bonus malus-systemet som påverkar jämförelsen med tidigare år. Det innebar förändring i beskattningen av olika bilar.

Från januari till juli 2020 har miljöbilsförsäljningen ökat i jämförelse med föregående period förra året, trots trenden med nedgång i statistiken. Elbilar ökade med 11, 5 procent, elhybrider med 27,9 procent och laddhybrider med 136,5 procent. Samtidigt hade dieselbilarna den största minskningen med 48,4 procent.

Få satsingar i budgeten gynnar glesbygden

SORSELE Regeringens höstbudget som presenterades i måndags gav inga stora extra anslag till glesbygden. Istället handlade den rekordstora budgeten med reformer på 200 miljarder...

Förhandlingar på Rottne har inletts

STORUMAN Mer än hälften av personalstyrkan på 56 personer har varslats om uppsägning vid Rottne SMV:s produktionsenhet i Forsvik utanför Storuman. Företagsledningen vill säga upp...

Attini tar över Hotell Lappland

LYCKSELE Patrik Attini, som äger Hotell Södra berget i Sundsvall, är ny ägare av Hotell Lappland.

Hållbarhet i Saxnäs

SAXNÄS Förra veckan var det fokus på hållbarhet i hela landet. En rad arrangemang på temat genomfördes i Lokaltidningens område. I Saxnäs uppmärksammades allemansrätten och...

VIDEO: Här fångas fyra björnar på film

Tallsjö Under älgjaktens första vecka i Tallsjö fick några av jägarna uppleva någonting spektakulärt. I ungefär en halvtimme kunde de beskåda en björnhona med tre ungar.

Nya villainbrott i inlandet

INLANDET I augusti anmäldes ungefär 50 villainbrott i Västerbottens län och på senare tid har inbrottsvågen avstannat. Nu verkar inbrotten fortsätta igen och senast i helgen...
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport