Tisdag 26 januari 2021

Lokaltidningen

Färre litar på matproduktion

SVERIGE · Published jun 29, 2020 at 06:00

Enligt LRF är varannan tugga som svenskar stoppar i munnen importerad. En följd av coronapandemin är också att förtroendet för Sveriges förmåga att producera tillräckligt mycket mat för den egna befolkningen minskat. Det visar en Sifoundersökning som Norrmejerier låtit göra.

I norra Sverige har 66 procent fått ett minskat förtroende, jämfört med rikssnittet på 62 procent.

Fler nyheter från Södra Lappland

Dorotea har fått en ungdomskonsulent

Dorotea Sedan den 1 december arbetar Matilda Söderberg som ungdomskonsulent i Dorotea. Hon ska ta tillvara på ungdomarnas intressen och verka för att de ska få mer inflytande i...

Sorsele får ny folktandvårdsklinik

SORSELE Nu börjar bygget av en ny folktandvårdsklinik i Sorsele. Det är Previas tidigare lokaler i sjukstugan som byggs om för att rymma den nya kliniken och efter sommaren...
Lokaltidningen rekommenderar

Bilprovingen i Tärnaby kan återuppstå inom kort

TÄRNABY Kommunen och Svensk Bilprovning AB för samtal om att ordna möjlighet till bilprovning i Tärnaby efter att den mobila enheten lagts ner. Men någon hjälp från Trafikverket...

Lasarettsmaten lagas i Lycksele

LYCKSELE Lycksele lasarett får behålla mat lagad i det egna köket. Det skriver majoriteten i landstinget, S, V och MP, i ett pressmeddelande.

Besvikelse efter neddragning

FREDRIKA Det råder stor besvikelse i Fredrika efter kommunfullmäktiges beslut att dra ned på antalet särskilda boendeplatser på servicehuset Duvan. – Det här blir ingen...
Läs om
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport
Referat