Måndag 18 november 2019

Lokaltidningen

Eldningsförbud i södra Lappland

Från och med i dag, torsdag, råder eldningsförbud i alla kommuner i södra Lappland. Därmed är det eldningsförbud i hela Västerbottens län.

INLANDET · Published jul 24, 2019 at 15:50

Under tisdagsmorgonen infördes eldningsförbud i sju av länets kommuner och igår meddelade räddningstjänsten att även Malå, Norsjö, Sorsele, Lycksele och Storuman ska omfattas av förbudet, rapporterar SVT Nyheter Västerbotten.

– Utifrån de prognoserna vi har bedöms brandrisken var väldigt högt så därför har vi tagit det här beslutet, säger Lars-Erik Sundqvist, räddningschef i beredskap, till SVT Nyheter Västerbotten.

Sedan klockan 8 i morse råder eldningsförbud även i Dorotea, Vilhelmina och Åsele kommuner. Därmed är det eldningsförbud i samtliga kommuner i Västerbotten.

Belönad för sin forskargärning

Risbäck Umeåforskaren Nils Skoglund, från Holmsjö, utanför Risbäck i Dorotea, har prisats av Kungliga Skytteanska samfundet.

Förslag om dyrare VA-taxa för fast boende

HEMAVAN Fritidshusökningen i Hemavan innebar att en helt ny vattentäkt måste ordnas. Nu ser det ut som om ortsbor tvingas stå för en större del av kostnaden än fritidshusägarna i...

Pigg 80-åring firades med jubileumslunch i Lycksele

LYCKSELE Det var både festligt och fullsatt när SPF Seniorerna i Västerbotten firade föreningens 80 år med en jubileumslunch i Lycksele. – Det var en väldigt givande, spännande...

Christer Hedlund blev Årets företagare

LYCKSELE Christer Hedlund, Maxmoduler, utsågs på fredagkvällen till Årets företagare på Guldkalaset i Lycksele. Ytterligare sju företag och en förening, Lycksele Ateljé,...