Fredag 23 augusti 2019

Lokaltidningen

Ingrid Eriksson, Arne Müller och Stefan Persson gillar Öreälven. Foto: FREDRIK BJÄRNESAND

Boksläpp i Örträsk på fredag

På fredag, den 10 maj, blir det boksläpp i Örträsk.

ÖRTRÄSK · Published maj 8, 2019 at 16:15

Det är paret Arne Müller och Ingrid Eriksson, journalister och deltidsboende i Örträsk, som tillsammans med fotografen Stefan Persson släpper boken "Öreälven – den raka vägen är inte alltid den bästa".

Lokaltidningen hade ett stort reportage om arbetet bakom boken den 7 november.

"Vi vill med boken ge lite konkret vägledning om vad som finns att upptäcka runt knuten", sade författarna då, och berättade om hur de fascinerades både av naturen kring den 22 mil långa älven och de människor som bor i älvens närhet.

Efter boksläppet i Örträsk kommer boken att presenteras i Nyåker (13 maj), Vinliden (14 maj), Öre (16 maj) och Bjurholm (21 maj).

”Handlar om att kraftsamla”

SORSELE Sorselebon Leopold Sjöström har varit med sedan första början med arbetet att göra Vindelälven till ett biosfärområde. Redan 2005 började arbetet att få med älven på...

Familjedag med drag

LYCKSELE I lördags anordnades en familjedag i Lycksele för tredje gången i ordningen. De många aktiviteterna lockade cirka 200 personer.

Konstled fick konstverk

DOROTEA Förra veckan invigdes konstverket "En god natts sömn" på konstleden i Borgafjäll, tillsammans med två restaurerade kåtor. Projektet är en avknoppning från...