Måndag 13 juli 2020

Lokaltidningen

Ambulans ryckte inte ut vid ny överdos

Vid ett nytt överdosfall i Vilhelmina i natt larmades ambulans – men den kom inte. Ambulansen ville ha hjälp av polis, och närmaste polisbil fanns 2,5 timme bort, rapporterar SVT Nyheter Västerbotten.

VILHELMINA · Published nov 14, 2019 at 17:00

Larmet kom in då en person tagit en narkotisk överdos. Enligt artikeln på SVT Nyheter Västerbotten ansåg personalen att det förelåg fara vid utryckningen, varför man ville ha assistans av polis.

Nämaste polisbil fanns dock 2,5 timme bort.

– I grunden handlar det här om ett sjukvårdsärende. Mitt befäl gjorde bedömningen att det inte fanns något som påtalade vår initiala närvaro. Det var en helt korrekt bedömning av befälet, finns det ingen bil nära ska den inte åka för något där det inte finns fara för våld, säger David Levy, vakthavande befäl vid polisen, till SVT Nyheter Västebotten.

På ambulansen ska personalen skriva en händelserapport, därefter vidtar en intern utredning.

Sorsele renar avloppsvattnet från läkemedel

Sorsele Sorsele kommun har fått drygt 3,1 miljoner kronor från Naturvårdsverket för en testanläggning för att rena avloppsvattnet från läkemedelsrester. – Pengarna är välkomna....

”Vi försöker ha det roligt när vi är på jobbet”

LYCKSELE Anders Haraldsson och Kent Sundström är svågrarna som ligger bakom den nyöppnade Camping & Fritidsspecialisten på Karossvägen. – Vi har tagit med i beräkningen att det...
Min sommarpärla

Märke: Scania LS 110.

Årsmodell: 1972.

Tillverkad i: Södertälje.

Opinion
Behöver du hjälp?


Sport