Måndag 17 juni 2019

Lokaltidningen

99-årig vecka prisas på Guldkalaset

Lycksele · Published nov 16, 2018 at 19:50

Många pristagare hyllas under Guldkalaset i Lycksele i kväll, en av dem är den snart 100-årsjubilerande Lapplandsveckan som tilldelades Årets Mediapris 2018 av Lokaltidningens marknadsavdelning.

"Vi ser fram emot nästa års 100-årsjubileum", säger pristagarna.

Motiveringen

  • Årets mediepris går till en vecka som såg dagens ljus redan 1919 och som sedan lång tid tillbaka är en av Lycksele kommuns mest etablerade arrangemang som årligen genomförs under den första juliveckan.
    Efter en besöksmässig svacka i slutet av 1900-talet kavlades ärmarna upp för ett nytt avstamp när vi bläddrat över till 2000-talet varefter veckan vuxit till att i dag locka cirka 10.000 besökare till byn dryga milen norr om kommunens tätort.
    Arrangörerna har under senare år investerat rejält i campingen och programmässigt satsat mycket på barn och ungdomar.
    Veckan, som ”ägs” av kommunens fem pingstförsamlingar, planerar nu för 2019-års 100-årsjubileum och det med en framtida prioritering på ”unga vuxna”.
    Att denna vecka betyder mycket för Lycksele kommun, inte minst handeln, är ställt utom alla tvivel.

Kriterier för Årets Mediapris

Årets medieprisvinnare är ett företag/organisation som genom sin offensiva marknadskommunikation stärkt sitt eget varumärke och samtidigt bidragit till att sätta Lycksele på kartan i positiv bemärkelse. Vinnaren ska vara verksam i Lycksele kommun.

Läs mer om Guldkalaset i en senare artikel.

Grahn inte topp tre – men har fått fram sitt budskap

DOROTEA På söndag frågas de tre toppkandidaterna inför Liberalernas partiledarval ut i Umeå. Nicke Grahn, Dorotea, är inte en av dom.

Fler finner Björnlandet

ÅSELE Antalet besökare i Björnlandets nationalpark i ökar och 2019 väntas bli ett nytt toppår.

"Vi märker hur mycket det här betyder för många barn"

Vilhelmina Även i år blir det gratis aktiviter under sommarlovet i Vilhelmina. Bland annat återkommer den populära kockskolan. – Det var lite osäkert om vi skulle få några bidrag...