Onsdag 1 april 2020

Lokaltidningen

Patrik Backlund i färd med att tillaga kolbullar i Flottarkojan under Utemässan 2019. Foto: ERIC NORDLUND/ARKIV

Utemässan i Lycksele ställs in

Utemässan i Lycksele ställs in som en följd av coronakrisen. Hundutställningarna ser dock ut att kunna bli av.

LYCKSELE · Published mar 23, 2020 at 16:00

"Vi har nu följt utvecklingen av coronaviruset med största intresse. Inte så mycket för vår egen del utan mest för mässans möjligheter till ett genomförande eller inte.
Tyvärr så måste vi acceptera att förutsättningarna för en mässa 2020 i stort sett är omöjliga", skrive man på sin Facebook-sida, och fortsätter:

"Vi ser då till våra utställares och besökares hälsa i första hand men vi ser även till en del av företagens osäkra framtid. Köpkraften hos våra besökare har i många fall också förändrats. I beslutande stund ligger även restriktionen om att inte samla fler än 500 människor kvar. Detta sammantaget, innebär att vi känner oss tvingade att ställa in årets mässa och samtliga sidoarrangemang."

På sidan skriver man vidare: "Vi är naturligtvis lika bestörta över covid-19 som övriga världen och då mässan är vår värld så är detta ett massivt bakslag, även för våra samarbetspartner, JK-event med flera."

Slutligen blickar man också framåt:

"Vi är nu tillsammans fast beslutna om att Utemässan i Lappland 2021 kommer att bli något alldeles i särklass. Vi hugger tag i planeringen inför 2021, så en exceptionellt bra mässa kommer till oss alla!

När det gäller hundutställningarna hyser dock arangörerna visst hopp även för år: "Hundutställningarna kommer vi att gemensamt försöka lösa så de som vill/kan genomföra utställningarna skall ha tillgång till Gammplatsens grönytor", skriver arrangörerna på Facebook.

Skidanläggningar stängs i Hemavan och Tärnaby

TÄRNABY Från och med den söndag den 5 april stängs alla skidanläggningar i Hemavan och Tärnaby. Beslutet fattades under tisdagskvällen som följd av en skärpt rekommendation...

Tält uppförs i Lycksele - 42 smittade i länet

LYCKSELE Nu kommer ett tält upp också utanför Lycksele lasarett. – Vi har bara en entré till akutmottagningen här och planerar nu för en tältlösning utanför akuten för att få ett...

Silver till Lars Wåhlberg

MALÅ SM i isracing blev en kort historia. På grund av coronan kördes bara en tävling, i Åsele, och nu är det klart att den tävlingen också gäller som slutligt SM- och...

Öråns SK klart för division 1

LYCKSELE Bordtennisen har gjort som de flesta andra idrotter; avbrutit serierna. Det innebär att Öråns SK vinner division 2 och är klart för ettan. – Det känns skönt, det var det...