Söndag 20 september 2020

Lokaltidningen

Patrik Backlund i färd med att tillaga kolbullar i Flottarkojan under Utemässan 2019. Foto: ERIC NORDLUND/ARKIV

Utemässan i Lycksele ställs in

Utemässan i Lycksele ställs in som en följd av coronakrisen. Hundutställningarna ser dock ut att kunna bli av.

LYCKSELE · Published mar 23, 2020 at 16:00

"Vi har nu följt utvecklingen av coronaviruset med största intresse. Inte så mycket för vår egen del utan mest för mässans möjligheter till ett genomförande eller inte.
Tyvärr så måste vi acceptera att förutsättningarna för en mässa 2020 i stort sett är omöjliga", skrive man på sin Facebook-sida, och fortsätter:

"Vi ser då till våra utställares och besökares hälsa i första hand men vi ser även till en del av företagens osäkra framtid. Köpkraften hos våra besökare har i många fall också förändrats. I beslutande stund ligger även restriktionen om att inte samla fler än 500 människor kvar. Detta sammantaget, innebär att vi känner oss tvingade att ställa in årets mässa och samtliga sidoarrangemang."

På sidan skriver man vidare: "Vi är naturligtvis lika bestörta över covid-19 som övriga världen och då mässan är vår värld så är detta ett massivt bakslag, även för våra samarbetspartner, JK-event med flera."

Slutligen blickar man också framåt:

"Vi är nu tillsammans fast beslutna om att Utemässan i Lappland 2021 kommer att bli något alldeles i särklass. Vi hugger tag i planeringen inför 2021, så en exceptionellt bra mässa kommer till oss alla!

När det gäller hundutställningarna hyser dock arangörerna visst hopp även för år: "Hundutställningarna kommer vi att gemensamt försöka lösa så de som vill/kan genomföra utställningarna skall ha tillgång till Gammplatsens grönytor", skriver arrangörerna på Facebook.

Andreas Wingerli: "Vi ska spela för fansen"

SKELLEFTEÅ Efter en säsong som tog abrupt slut är det dags för Lycksele SK-exporten Andreas Wingerli att ladda batterierna. På lördag är det premiär borta mot Leksand och målet...

Konstprojekt med selfies

HEDLUNDA Eleverna på Hedlundaskolan deltar i ett konstprojekt med konstnären Cristina Cassini Bäckström med fokus på identitet.

Samverkan mellan grannar ska stävja brott

RUSKSELE Inbrottsvågen i sommar är en bidragande orsak till att Rusksele nu ordnar en kurs i grannsamverkan, en kurs där också polisen medverkar. – Vi ser väldigt positivt på...

Maxmoduler varslar och permitterar

LYCKSELE Maxmoduler i Lycksele, som har gått bra en längre tid, tvingas nu korttidspermittera och varsla för att klara hösten. – Vi hoppas det ska stanna vid permitteringarna,...
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport