Fredag 24 januari 2020

Lokaltidningen

Två till sjukhus efter bussolycka

Vid 10-tiden i morse inträffade en singelolycka på E12 vid Blåvikssjön. En länsbuss på väg norrut körde av vägen och två personer fick föras till sjukhus.

BLÅVIKSSJÖN · Published dec 4, 2019 at 11:18

Enligt uppgifter från polisen körde bussen av vägen i norrgående riktning och kanade långt ut i diket. Där krockade den med en vägbank. Flera ambulanser samt ambulanshelikopter larmades till platsen. Bussen var på väg från Umeå till Hemavan.

Tre personer uppgavs från början vara inblandade i olyckan. Busschauffören fick föras från platsen med ambulanshelikopter. En av passagerarna förs också till sjukvård. Den tredje passageraren är oskadd och kunde lämna platsen med taxi.

Lars-Erik Sundqvist, räddningschef i beredskap, konstaterar till VK att det är mycket halkigt på platsen. Det ligger vatten på vägen och det blåser kraftigt.

Vägen var helt avstängd vid olycksplatsen under räddningsarbetet.

Artikeln kan komma att uppdateras.

”Just nu känns det väldigt positivt”

LYCKSELE Förra veckan satt Lycksele hembygdsgille i krismöte om ekonomin. Den här veckan är tongångarna en annan. – I dag är vi glada, säger ordförande Karin Söderlund.

Frågan om jakt het igen

LYCKSELE Avlysningsjakten som pågår i bland annat Lycksele kommun väcker åter igen starka känslor. Jägaren Rolf Wahlberg vänder sig mest mot åsikten att älgstammen är för stor. –...

Grans sameby: Bergsstaten agerade vårdslöst

SORSELE Grans sameby stämmer nu staten på cirka en miljon kronor för att täcka kostnader som samebyn drabbats av för tio år sedan i samband med att ett gruvbolag sökte guld i...