Måndag 17 juni 2019

Lokaltidningen

Två björnar på älgfest

Två björnar vandrar på en grusväg mellan Lycksele och Örträsk. Målet är en slagen älgko i diket. Henrik Wahlberg fångade det på film på i helgen.

LYCKSELE · Published maj 27, 2019 at 12:00

– Jag fick tips om att de låg en björnslagen älgko i ett dike längs en grusväg mellan Lycksele och Örträsk, berättar han.

Han kom dit på lördag natt efter 1 och fick syn på en björn en halvtimme senare. Så småningom dök ytterligare en björn upp.

Filmen är tagen klockan 4 på morgonen och man kan se den första björnen gå ner i diket och smaska på något; det är älgkon.

Någon fara att vara så nära var det inte.

– Jag satt i bilen hela natten, säger Henrik Wahlberg till Lokaltidningen.

Video: HENRIK WAHLBERG

Läs mer i Lokaltidningens papperstidning på onsdag.

Grahn inte topp tre – men har fått fram sitt budskap

DOROTEA På söndag frågas de tre toppkandidaterna inför Liberalernas partiledarval ut i Umeå. Nicke Grahn, Dorotea, är inte en av dom.

Brist på trafiklärare – väntan på körlektioner blir lång

Vilhelmina/Länet Många trafikskolor i länet har det tufft att hitta lärare, vilket leder till att eleverna får vänta flera veckor på att boka körlektioner. "Det är inte alls bra".

Fler finner Björnlandet

ÅSELE Antalet besökare i Björnlandets nationalpark i ökar och 2019 väntas bli ett nytt toppår.

Låg moms – men inte för allt

Länet Momsen på naturguidningar har sänkts, höjts och sänkts igen under loppet av ett och ett halvt år. Höjningen från 6 till 25 procent i KD- och M-budgeten stoppas av en ny...