Fredag 30 juli 2021

Lokaltidningen

Jan Zakrisson ska inte bara spela i Lycksele i morgon, han reser också Sverige runt och spelar på de 25 bästa golfbanorna tllsammans med sin mamma. 13 av banorna är avklarade. Foto: CAROLINE LUNDSTRÖM

Sommarkvällsgolf i Lycksele lockar många

I morgon anordnar Lycksele Golfklubb Lokaltidningens Sommarkvällsgolf.
– Det ska bli riktigt kul, det är en annorlunda och rolig golftävling, säger Jan Zakrisson, som kallar sig själv golfnörd.

LYCKSELE · Published jul 7, 2021 at 17:15

Lycksele GK:s 9-hålsbana står i vanlig ordning för Sommarkvällsgolfen, som Lokaltidningen och Hästveckan står bakom. En 18-håls slaggolftävling som innehåller andra tävlingar, lite med glimten i ögat.

– De 54 platserna är fyllda. Därför kör vi också en dagvariant i år så att vi kan ge alla som vill vara med chansen, säger tävlingsledaren, Lennart Nilzon.

Varför är det så högt tryck till denna tävling?

– Det är den populäraste tävlingen vi har på hela säsongen. Dels är det arrangemanget, med flera trevliga tävlingsmoment inlagda, dels är det en tydlig breddtävling, här är alla välkomna och de har kul, säger han.

En av de som ska vara med är Jan Zakrisson, en man som lever och andas golf och som dessutom kan lätta sitt golfhjärta både inför dottern Alva Zakrisson och mamma Inga-Britt Högling, båda golfspelare.

– Jag är 48 år, Alva är 18 och mamma är 70. I vilken annan sport kan vi starta samtidigt och tävla mot varandra? Det är en av sakerna som gör golfsporten unik, säger Jan, som har det låga handikappet 2,0.

Hur mycket golf är du?

– Jag är en golfnörd. Jag lever och sover golf.

Sover?

– Har det gått dåligt sover jag med drivern. Så går det kanske lite bättre dagen efter, säger han och skrattar.

I år har det inte blivit mycket golf. På grund av att han jobbat mer med – golf!

– Jag är ny i styrelsen i Lycksele GK och har jobbat väldigt mycket med banskötsel. Därför känns det så otroligt roligt att få vara med och spela i Sommarkvällsgolfen.

Han har tävlat rätt mycket tidigare, mest i länet. Just nu är han inne i ett privat projekt, en lite annorlunda utmaning.

– Jag och mamma ska spela oss igenom de 25 bästa banorna i Sverige. 13 är avklarade.

Vilken är nummer ett?

– Vasatorp i Skåne. Fantastiskt fin!

Lyckseles golfbana är inte med på 25-topplistan. Men, understryker han, den skulle kunna vara.

– Den ligger vackert, med sin layout mot Umeälven. Det är en toppbana som det är för jäkligt roligt att spela på. Satt vi bara på samma pengar som de stora banorna söderut, så...

Världens bästa golfbana?

– Augusta, USA, där inbjudna spelar Masters. Men där blir man inte insläppt...

En realistisk dröm?

– St Andrews i Skottland!

Vad tycker du om Sommarkvällsgolfen?

– Jätterolig! Alla småtävlingar som är inlagda, hästar på plats, liv och rörelse. Sedan är det alltid kul med golf. I den här sporten blir du aldrig fullärd!

Det här är deltävling ett av fyra i Tidningar i Norrs golfcup. De andra tävlingarna går i Robertsfors den 22 juli, Granö den 7 augusti och Bjurholm den 28 augusti.

Fler nyheter från Lycksele och södra Lappland

Bra snurr på företagen i Lycksele

LYCKSELE Nyföretagandet i Västerbotten ökade tredje mest i hela landet, visar ny statistik från Bolagsverket som Visma har tagit fram. Och i Lycksele snurrar det på bra bland...

Lycksele förlossning förlöser vid akuta fall i sommar

LYCKSELE Förlossningen vid Lycksele lasarett håller som planerat stängt de kommande tre veckorna, 30, 31 och 32. Men vid akuta fall så förlöser man vid lasarettet förklarar Olov...
Lokaltidningen rekommenderar

Hot om ett omfattande byggstopp

LÄNET Mark- och miljööverdomstolens beslut om att inte tillåta fortsatt brytning av kalksten i Slite på Gotland kan innebära byggstopp redan i november. 200 000 till 400 000 jobb...

Allt större brist på byggmaterial

HEMAVAN Samtidigt som priset på byggmaterial rusar i höjden blir det allt svårare för byggvaruhandeln att kunna leverera virke och material till byggföretag och privatpersoner. –...
Läs om
Min sommarpärla
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport
Mina Mellotankar