Tisdag 26 maj 2020

Lokaltidningen

Skoterfilm till Lycksele

Idag har snöskoterdokumentären "Fresh Set of Tracks" premiär i Lycksele. Inspelningen har både skett i Kanada, Ryssland och i trakterna kring Saxnäs och Hemavan.
– Vi hittade den bästa körningen där, säger Simon Sehlberg, som är med i filmen.

LYCKSELE · Published nov 22, 2019 at 12:15

Projektet tog tre år och förde de medverkande till såväl Kanada som Ryssland och Sverige. På fredag visas snöskoterdokumentären "Fresh Set of Tracks" på MB i Lycksele.

Bakom projektet står Simon Sehlberg, som kommer från Luleå. Han har gjort skoterfilm sedan han var elva år och och kände att det nu var dags för något nytt.

– Jag har gjort "vanlig" skoterfilm, som är coola, stora hopp med musik till, men jag tyckte att det var något som saknades inom skotersporten. Det dokumentära saknades, det som händer bakom, säger han.

Filmprojektet startade 2016 tillsammans med filmaren Rickard Lövgren, amerikanen Duncan Lee och kanadensaren Cody McNolty. Sökandet efter den mest orörda åkningen förde teamet till Kamtjatka i Ryssland, Whistler i Kanada och olika platser i Sverige.

– Vi skulle hitta vyer där ingen kört förut eller kört med så moderna maskiner, säger Simon Sehlberg.

Gick det bra?

– Bitvis. Hela tiden har vi lite motgångar, men det visar vi verkligen i filmen.

På dokumentärfilmens hemsida nämns inte vilka platser man besökt i Sverige.

– Vi försöker att hålla mystiken lite och skriver bara Skanderna.

Det visar sig dock att filmen fört teamet till trakterna kring både Saxnäs och Hemavan.

– I Hemavan hittade vi den bästa körningen på tre år, konstaterar Sehlberg.

Byggnad totalförstörd av brand

LYCKSELE På kort tid har flera bränder ägt rum i Lycksele av olika storlek. Tannens skidstadion drabbades natten mot måndag av en brand som totalförstörde en byggnad. Nu vädjar...

Satsar på fler vikarier med ny webbutbildning

ÅSELE I coronatider satsas det extra mycket på vård och omsorg. Åseles äldre- och funktionshinderomsorg har tillsammans med Lärcentrum i Åsele anordnat infoträffar där de...