Måndag 18 november 2019

Lokaltidningen

Skapande systrar gör utställning

I dag, fredag, öppnar utställningen "Systrar med färg" i Lycksele galleri. Konsten står syskonen Lena Bovin Adolfsson och Birgitta Bovin Abramsson för.
– Det känns jättekul, säger Lena.

LYCKSELE · Published okt 25, 2019 at 07:15

Det skiljer bara ett år mellan systrarna, som kommer från Dorotea, men flyttade till Lycksele när de var små. Skapandet har de haft med sig sedan barnsben, eftersom deras mamma var konstnär.

– Vi kan nog säga att vi är mycket tacksamma att vi fick färger och papper och inspiration av våra föräldrar från mycket tidiga år. Att måla ger så mycket glädje, är man ledsen så ”målar man av sig” och är man glad så blir man ännu gladare, skriver de i ett pressutskick.

Lena Bovin Adolfsson har varit med i konstnärsföreningen Lycksele Atélje i ungefär fem år. Hon har också varit med och ställt ut sin konst vid ett flertal tillfällen. Systern Birgitta Bovin Abramsson, som drev Lycksele Blomstergalleri, ställde ut sin konst för många år sedan men har enligt systern Lena haft ett långt uppehåll. De har aldrig gjort någon utställning tillsammans.

– När Birgitta började måla igen frågade jag "kan inte vi ställa ut tillsammans?". Då hittade vi på det här. Det känns jättekul och annorlunda, säger Lena Bovin Adolfsson.

Hon har också varit egenföretagare i Lycksele. Fram till 2014 drev hon företaget Tiara smycken. Nuförtiden ägnar både systrarna sin tid åt konsten. Båda två hyser också en förkärlek för akvarell.

– Jag började med akryl för flera år sedan, men sedan jag började med akvarell blev jag helt förälskad, säger Lena Bovin Adolfsson.

Utställningen pågår fram till söndag.

Pigg 80-åring firades med jubileumslunch i Lycksele

LYCKSELE Det var både festligt och fullsatt när SPF Seniorerna i Västerbotten firade föreningens 80 år med en jubileumslunch i Lycksele. – Det var en väldigt givande, spännande...

Belönad för sin forskargärning

Risbäck Umeåforskaren Nils Skoglund, från Holmsjö, utanför Risbäck i Dorotea, har prisats av Kungliga Skytteanska samfundet.

Christer Hedlund blev Årets företagare

LYCKSELE Christer Hedlund, Maxmoduler, utsågs på fredagkvällen till Årets företagare på Guldkalaset i Lycksele. Ytterligare sju företag och en förening, Lycksele Ateljé,...

Konstauktion gav rekordpeng

LYCKSELE Helgens konstauktion i Lycksele gav 8450 kronor till RSMH (Riksförbundet för social och mental hälsa). – Det var jätteroligt, säger Cristina Cassini Bäckström,...