Tisdag 23 april 2019

Lokaltidningen

Premiär för Grease i dag

När estetiska programmet i Lycksele skulle välja slutprojekt föll valet på den klassiska musikalfilmen Grease. Ikväll har föreställningen premiär på MB.
– Det är så himla mycket bra musik i Grease, säger eleven Jennifer Jonsson, som spelar Patty Simcox.

LYCKSELE · Published apr 3, 2019 at 12:15

För två år sedan satte estetiska programmet, i samarbete med tidigare elever, Musikskolan och flera Lyckselebor, upp den stora musikalen Jesus Christ Superstar i Lycksele stadskyrka. Årets slutprojekt för tredjeårseleverna blir en till omfattningen mindre föreställning på MB.

– Vi började prata om att göra Grease redan i ettan. Det är så himla mycket bra musik i den och de flesta av oss har vuxit upp med filmen, säger Jennifer Jonsson, som spelar rollen som Patty Simcox.

En mindre föreställning innebär inte mindre jobb.

– Det går bra men det är alltid mycket jobb. Vi vet att det måste bli mycket jobb om det ska bli bra, säger Jennifer Jonsson.

Manuset fick eleverna på höstlovet, men repetitionerna började efter jul. Regisserar gör Tannbergsskolans lärare Åsa Lindström och Oscar Molander, som arbetar på Musikskolan. Molander spelade själv i Grease under studietiden på Musikhögskolan i Piteå.

– Jag vet exakt vad de går igenom och kan relatera till det. Det är jättekul att få se det från andra hållet, säger han.

Vad är skillnaden mellan det ni gör nu och Jesus Christ Superstar?

– Skillnaden är att nu är det bara ungdomar som går på skolan. Där var det med både elever, halvprofessionella gamla elever och vuxna. Vi hade också hela Musikskolans personal inne som resurs, säger Åsa Lindström.

Hon menar att det de gör nu blir svårare, eftersom färre personer innebär att man behöver vara delaktig i det mesta.

– Jag tycker att alla är jätteduktiga och det är så skojigt att det finns intresse i kommunen för det vi gör.

Eftersom sistaårseleverna bara är åtta personer har man engagerat alla elever på Estetiska programmet och två skidelever. Allt som allt rör det sig om ett 30-tal personer. Musikalfilmen Grease innehåller inte bara musik, utan även dans.

– Vi har koreografi till nästan alla låtar, så det är väldigt mycket dans. Det är inte ofta vi musikelever dansar så det är roligt att visa upp hur bra vi kan dansa, säger Jennifer Jonsson.

Eleverna har fått hjälp av Lycksele Bugg och Swing.

– Det har varit superbra. Vi har märkt hur mycket gladare vi blir av dans och tightare som grupp, säger Jonsson.

Föreställningen har premiär i kväll, onsdag, och spelas även på torsdag och lördag.

Grease

  • Musikalfilmen Grease släpptes 1978. Den är baserad på en musikal med samma namn av Jim Jacobs och Warren Casey (1971).
  • Huvudrollerna spelas av John Travolta och Olivia Newton-John.

Källa: Wikipedia

Byggföretagare blir antikhandlare

Dorotea Han lever på att köpa och sälja grejer. Det rör sig från stora hus till minsta lilla antika klocka. Nu har Tommy Pettersson etablerat sig i Dorotea och inom kort öppnar...

Äldreboendet Tranan byggs om för miljoner

STORUMAN Trots kritik från anhöriga och personal så byggs tolv särskilda boendeplatser på Tranan om till så kallade trygghetsboenden. Beslutet fick stöd av C, KD, M och en...

Hjälper barn i Vilhelmina

Vilhelmina Förra veckan började försäljningen av årets majblomma. En tradition som funnits sedan 1907. Pengarna från försäljningen går till barn som har det svårt ekonomiskt. –...

PRO firar 70 – slår på stort

ÅSELE I år fyller både PRO i Åsele och Dorotea 70 år. Det firas ordentligt på festplatsen Trillen i Åsele i början av sommaren. – Det gäller att aktivera medlemmarna, säger...

Vill få unga att stanna

Dorotea Sedan en månad tillbaka sitter Carina T Marcusson som spindeln i nätet när det gäller näringslivet i Dorotea. Hon är projektledare för Dorotea utvecklingscentrum som leds...

Sätter sin tillit till mänskligheten

Världen Förra veckan passerade en pilgrim från USA genom regionen. Hon är ute på en märklig vandring till synes utan slut.