Måndag 18 januari 2021

Lokaltidningen

Örträsk först ut med vaccin i Lycksele

Under torsdagen påbörjades vaccineringen mot covid-19 på Lycksele kommuns särskilda boenden. En av de första att vaccineras var Harriet Hedman, boende på Öregården i Örträsk.

LYCKSELE · Published jan 7, 2021 at 15:32

– Det känns bra, jag tycker det är viktigt att ta vaccinet för att slippa drabbas av den här sjukdomen som jag är orolig för att få, säger Harriet Hedman i ett pressmeddelande.

Hon får medhåll av Svante Axelsson som också är boende på Öregården.

– Det känns bra att det är igång. Jag tror att vaccinet är det snabbaste sättet att bromsa den här smittan, säger han i pressmeddeandet.

Pressmeddelandet från Lycksele kommun fortsätter sedan och återges här nedan i sin helhet:

"De fick båda sin första dos under torsdagen och får en kompletterande dos om tre till fyra veckor. 150 doser av vaccin har kommit till Lycksele i veckan. Kommunen följer den prioriteringsordning som regionen har. Äldre vid kommunens särskilda boenden prioriteras först.

– Vi är jätteglada att komma i gång med vaccineringen i Lycksele och på så sätt skydda de äldre från att bli svårt sjuka. Det känns bra att vi lyckats komma igång redan nu. Det har möjliggjorts tack vare ett bra samarbete med hälsocentralerna. Vaccination är viktigt och jag hoppas att så många som möjligt tar tillfället i akt att vaccinera sig så att vi så småningom kan återgå till ett ”normal läge” där vi kan träffas och umgås igen, säger Lars Hortlund, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Lycksele kommun.

– När det blir min tur ska jag vaccinera mig, säger Roland Sjögren, kommunstyrelsens ordförande. Att vaccinera sig är en viktig del i att ta ansvar, det är det enda sättet att fullt ut få bukt med viruset, menar han.

– Det handlar inte bara om en själv, vi har alla ett samhällsansvar som vi behöver ta. Vi har fortfarande smittspridning och det är viktigt att vi alla gör allt vad vi kan för att begränsa coronaviruset att sprida sig och göra folk allvarligt sjuka. Jag vill också påminna oss om att fortsätta hålla avstånd och stanna hemma om vi är sjuka", avslutar Roland Sjögren pressmeddelandet.

Fler nyheter från Lycksele och södra Lappland

Nu köper kommunen Köpmannen

LYCKSELE Lycksele kommun köper tillbaka kvarteret Köpmannen från Cityfastigheter för 500 000 kronor. Det meddelar Lycksele kommun i ett pressmedelande.
Lokaltidningen rekommenderar

Lättare för små butiker att följa pandemilagen

BLATTNICKSELE Butiksägarna Mathias Bäcklund och Deborah Lunder driver Ica-butiker i Norsjö, Sorsele och Blattnicksele. Kundkorgar tas bort och det antal kundvagnar som...

Ny chef för Lycksele BB

LYCKSELE I måndags tillträdde Erik Bergqvist från Lycksele tjänsten som avdelningschef för obstetrik och gynekologi på Lycksele lasarett. – Det känns jättebra. Det finns inget...

Norrbotten först – men sedan kom Lyckselebebis

LYCKSELE Årets förstfödda i södra Lappland blev en pojke, vars föräldrar bor i Lycksele. – Han ville inte komma ut, säger mamma Johanna Sundström.
Läs om
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport
Referat