Lördag 28 mars 2020

Lokaltidningen

Medverkande nöjda med dagen på stan

En dag på stan som genomfördes i Lycksele i lördags blev en klockren tillställning enligt arrangörerna.
– Det var magiskt i år, konstaterar Jon-Krista Jonsson på JK Event.

LYCKSELE · Published aug 29, 2019 at 17:15

Temat i år var ”Vägen till karriären”. Dagen byggde vidare på ett koncept från förra året, men i år tyckte arrangerande JK Event och Företagarna Lycksele att de träffat rätt.

– Vi hade alla förutsättningar. Det var perfekt väder, inte 28-30 grader varmt men nästan så att man ville ta av sig till t-shirt. Vi hade nästan 4 000 besökare, så det var superbra, säger Jon-Krista Jonsson.

En dag på stan är ett event då företag, föreningar och kommunen får en chans att visa upp sig. Av totalt 62 utställare var 47 företag.

– Det är mer än en dubblering från föregående år. Vi tror att det här är bara början, vi har hittat något som företagen gillar, säger Jon-Krista Jonsson.

Han berättar att även kvällsfesten på torget hade många besökare och att de var bra på att ge feedback.

– De tyckte om konceptet. Vi byggde en fyrkant med alla utställare och matserveringen i mitten. Det blev som en cirkulationsplats och både utställare och besökare var nöjda, säger han.

Förbättringspotential finns det dock alltid.

– Vi tar åt oss av alla tankar och idéer. Nästa år provar vi en ny lösning på röda mattan. Det kommer från personer som såg lite dåligt.

Det är redan bestämt att arrangemanget kommer att köras nästa år igen.

– Vi är jättenöjda och ska köra igen. Vi är taggade redan nu på att börja inför nästa år och ska ha möte om det i veckan, säger Jonsson.

Förutom utställarna och matserveringen fanns det en loppismarknad, ett motorområde, en växtmarknad och luftlandet nära torget. Till i år plockade man också fram en favorit i repris, nämligen guldungarna, där man uppmärksammar kommunens yngsta invånare.

– Det kommer vi fortsätta med. Det var superkul och vi upptäckte att det kom många fler besökare på grund sv det, säger Jon-Krista Jonsson, som riktar ett stort tack till alla medverkande.

– Jag är superglad över alla besökare och alla utställare. Deras attityd var så positiv.

Vi är jättenöjda och ska köra igen.

Tält uppförs i Lycksele - 42 smittade i länet

LYCKSELE Nu kommer ett tält upp också utanför Lycksele lasarett. – Vi har bara en entré till akutmottagningen här och planerar nu för en tältlösning utanför akuten för att få ett...

Silver till Lars Wåhlberg

MALÅ SM i isracing blev en kort historia. På grund av coronan kördes bara en tävling, i Åsele, och nu är det klart att den tävlingen också gäller som slutligt SM- och...

Ammarnäs wärdshus stänger

AMMARNÄS Ammarnäs wärdshus kommer att stänga sin verksamhet från och med måndag den 30 mars. – Vi har tittat på både personal, ekonomi och folkhälsa. Vi har fortfarande bra med...

Öråns SK klart för division 1

LYCKSELE Bordtennisen har gjort som de flesta andra idrotter; avbrutit serierna. Det innebär att Öråns SK vinner division 2 och är klart för ettan. – Det känns skönt, det var det...

Lycksele har beredskapsplan

LYCKSELE Just nu planerar Lycksele lasarett för att anpassa vården efter coronasmittade patienter. – Jag känner mig trygg med den beredskapsplan vi har. Vi har arbetat proaktivt...