Lördag 22 februari 2020

Lokaltidningen

Medverkande nöjda med dagen på stan

En dag på stan som genomfördes i Lycksele i lördags blev en klockren tillställning enligt arrangörerna.
– Det var magiskt i år, konstaterar Jon-Krista Jonsson på JK Event.

LYCKSELE · Published aug 29, 2019 at 17:15

Temat i år var ”Vägen till karriären”. Dagen byggde vidare på ett koncept från förra året, men i år tyckte arrangerande JK Event och Företagarna Lycksele att de träffat rätt.

– Vi hade alla förutsättningar. Det var perfekt väder, inte 28-30 grader varmt men nästan så att man ville ta av sig till t-shirt. Vi hade nästan 4 000 besökare, så det var superbra, säger Jon-Krista Jonsson.

En dag på stan är ett event då företag, föreningar och kommunen får en chans att visa upp sig. Av totalt 62 utställare var 47 företag.

– Det är mer än en dubblering från föregående år. Vi tror att det här är bara början, vi har hittat något som företagen gillar, säger Jon-Krista Jonsson.

Han berättar att även kvällsfesten på torget hade många besökare och att de var bra på att ge feedback.

– De tyckte om konceptet. Vi byggde en fyrkant med alla utställare och matserveringen i mitten. Det blev som en cirkulationsplats och både utställare och besökare var nöjda, säger han.

Förbättringspotential finns det dock alltid.

– Vi tar åt oss av alla tankar och idéer. Nästa år provar vi en ny lösning på röda mattan. Det kommer från personer som såg lite dåligt.

Det är redan bestämt att arrangemanget kommer att köras nästa år igen.

– Vi är jättenöjda och ska köra igen. Vi är taggade redan nu på att börja inför nästa år och ska ha möte om det i veckan, säger Jonsson.

Förutom utställarna och matserveringen fanns det en loppismarknad, ett motorområde, en växtmarknad och luftlandet nära torget. Till i år plockade man också fram en favorit i repris, nämligen guldungarna, där man uppmärksammar kommunens yngsta invånare.

– Det kommer vi fortsätta med. Det var superkul och vi upptäckte att det kom många fler besökare på grund sv det, säger Jon-Krista Jonsson, som riktar ett stort tack till alla medverkande.

– Jag är superglad över alla besökare och alla utställare. Deras attityd var så positiv.

Vi är jättenöjda och ska köra igen.

Flera nyheter på Idrottsgalan

LYCKSELE I kväll, fredag, hålls Idrottsgalan på Hotell Lappland i Lycksele, för elfte gången. I år med flera nyheter. – Det känns som att vi har koll på läget nu, säger Elin...

Nora fick sällskap av varg

WHITEHORSE Två svenskar, båda med anknytning till Storuman, tog en sensationell femte- och sjundeplats när årets upplaga av Yukon Quest avslutades under förra helgen. – Det var...

Tveksam till vindkraft

TÄRNABY Tärna-Stensele allmänning valde i måndags att bordlägga frågan om man ska tillåta företaget Fred Olsen Renewebles att undersöka möjligheten till att bygga tre stora...

Sveaskog vill jaga älg med hjälp av helikopter

LYCKSELE Omfattande och återkommande betesskador är orsaken till att Sveaskog har ansökt om att få skjuta 50 älgar inom Lycksele kommun – från helikopter.