Söndag 20 januari 2019

Lokaltidningen

Joacim Ekbäck Eriksson och Calle Franklin, Företagarna Lycksele, tror mycket på det nya Lyckselekortet. Foto: SOFIA FJÄLLSTRÖM

Lyckselekortet ska få fler att handla på orten

I mitten på november börjar det nya Lyckselkortet gälla. Bakom idén står Företagarna.
– Vi hoppas att kortet ska ge den lokala handeln ett lyft, säger Joacim Ekbäck Eriksson, sekreterare i Företagarna Lycksele.

LYCKSELE · Published okt 29, 2018 at 11:15

Ett Lyckselekort har funnits tidigare också, men det här kortet har, berättar Joacim Ekbäck Eriksson, flera nyheter.

Det tidigare kortet gällde som ett presentkort, men då var man tvungen att använda hela beloppet vid ett tillfälle, på den butik man valde att handla på. Så är det inte med det nya kortet.

– Nej, nu kommer det belopp du inte utnyttjat att vara kvar på kortet. Du kan alltså handla på så många ställen du vill så länge kortet är laddat med pengar, säger han.

En förutsättning är förstås att stället man handlar på ansluter sig till systemet. 25 butiker var anslutna till gamla kortet, nu hoppas han på många fler.

– Eftersom det här kortet även kommer att gå att använda på till exempel simhallen, bowlinghallen, djurparken och Ansia ger det mycket fler möjligheter. Det enda som krävs för att ett företag ska ansluta sig är att det har en kortläsare som klarar MasterCard.

Enligt Jociam Ekbäck Eriksson används liknande kort på ett 40-tal platser, bland annat Skellefteå, och har fått bra respons både från företag och kunder.