Onsdag 17 juli 2019

Lokaltidningen

Lycksele vann premiären: 2–0

Lycksele spelade i trean i fjol, Burträsk var då nya i fyran, efter att året innan vunnit femman.
Nu är lagen på samma serienivå, och med lite tur på slutet kunde det forna divison 5-laget gjort matchen spännande. Men nu vann Lycksele med 2–0, tack vare en notorisk målskytt och ett bra målvaktsspel.

LYCKSELE · Published maj 9, 2019 at 12:15

123 åskådare hade letat sig till Tannen denna kalla men soliga premiärlördag.

De fick se en ganska typisk premiärmatch i division 4, en blandning av briljans och slarv, med ett Lycksele som dominerade första halvlek.

James Takashi Teaway Jr, skytteligavinnare med 32 mål när Lycksele senast spelade i fyran, för två år sedan, kunde ge Lycksele ledningen i minut 24.

Lycksele hade kontroll på första halvlek och borde ha fått in ytterligare något mål.

I andra halvlek jämnades spelet ut, men när James Takashi Teaway Jr kunde sätta 2–0 i 59:e minuten bakom en i övrigt storspelande Burträskmålvakt, Johan Viklund, kändes matchen avgjord.

Sannolikt kände Lyckselespelarna på samma sätt, för 2–0-målet blev Burträsks biljett in i matchen.

Mot slutet pressades Lycksele tillbaka och drog på sig två varningar på sex minuter i kampen att hålla Burträsk på avstånd. Safar Ahmadi, Lyckseles målvakt, fick visa sig på styva linan. Han släppte inte Burträsk äver bron utan höll nollan och hemmapubliken kunde se sitt lag ta tre viktiga premiärpoäng.

– Jag är inte nöjd med matchen, vi måste bli bättre. Men skönt med tre poäng, säger dubbelmålskytten James Takashi Teaway Jr.

Thomas Strömgren, tränaren, är inte heller nöjd med något annat än just de där tre poängen.

– Chansmässigt borde vi ha gjort fler mål i första halvlek. I andra halvlek släpper vi in Burträsk i matchen, hade de fått mål på någon av sina chanser vet man inte hur det hade gått.

Nu väntar bortamatch i Skellefteå, mot Myckle, på lördag.

Vad måste förbättras?

– Vi måste vara mer noggranna i anfallsspelet, nu blev det för mycket sparka och spring, säger Thomas Strömgren.

Liten bod med hantverk

Dorotea På Bergsvägen ovanför hotellet i Dorotea ligger Marikes hantverksbod. En liten butik som är fylld av genuint hantverk. – Jag satsar på svenska och nordiska formgivare och...

Länsförfattare sätter nu punkt för Bäckmyran

Umeå Kent Lundholm, 61 år, har skrivit fyra romaner om Baklandet, som hämtar inspiration från hembyn Bäckmyran och dess grannbyar. I augusti kommer han ut med sista boken om...