Måndag 18 november 2019

Lokaltidningen

Lycksele klart för division 3

Lycksele IF vann den avgörande kvalmatchen mot Infjärden på lördag eftermiddag med klara 4-0. Därmed blir det division 3-fotboll på Tannen i Lycksele nästa säsong.

LYCKSELE · Published okt 19, 2019 at 16:30

Infjärden började bäst och dominerade de första minuterna, men sedan var det egentligen bara ett lag på det kylslagna Tannen, där det yrde lätt av snö i luften. Och det laget var Lycksele IF.

I minut 12 gjorde Iheb Ben Jaballah 1-0 och tio minuter senare ökade Salam Bashirov på till 2-0, vilket stod sig halvleken ut.

Lycksele fortsatte att föra spelet i andra halvlek och Infjärden hade egentligen bara en farlighet, men då gjorde Lyckeles målvakt, Safar Ahmadi, en kanonräddning.

Mot slutet flyttade Infjärden dock upp spelet och fick ett par hörnor, men de reddes ut av det stabila Lyckseleförsvaret. Istället kunde skyttekungen James Takashi Teaway Jr defintivt stänga matchen med sitt 3-0 och som grädde på moset fick även Filose Irakoze måla.

4-0 i den direkt avgörande matchen gladde en huttrande publik som fick god valuta för entrépengen.

Läs mer i Lokaltidningen på onsdag.

Pigg 80-åring firades med jubileumslunch i Lycksele

LYCKSELE Det var både festligt och fullsatt när SPF Seniorerna i Västerbotten firade föreningens 80 år med en jubileumslunch i Lycksele. – Det var en väldigt givande, spännande...

Belönad för sin forskargärning

Risbäck Umeåforskaren Nils Skoglund, från Holmsjö, utanför Risbäck i Dorotea, har prisats av Kungliga Skytteanska samfundet.

Christer Hedlund blev Årets företagare

LYCKSELE Christer Hedlund, Maxmoduler, utsågs på fredagkvällen till Årets företagare på Guldkalaset i Lycksele. Ytterligare sju företag och en förening, Lycksele Ateljé,...

Konstauktion gav rekordpeng

LYCKSELE Helgens konstauktion i Lycksele gav 8450 kronor till RSMH (Riksförbundet för social och mental hälsa). – Det var jätteroligt, säger Cristina Cassini Bäckström,...