Lördag 22 februari 2020

Lokaltidningen

Lycksele klart för division 3

Lycksele IF vann den avgörande kvalmatchen mot Infjärden på lördag eftermiddag med klara 4-0. Därmed blir det division 3-fotboll på Tannen i Lycksele nästa säsong.

LYCKSELE · Published okt 19, 2019 at 16:30

Infjärden började bäst och dominerade de första minuterna, men sedan var det egentligen bara ett lag på det kylslagna Tannen, där det yrde lätt av snö i luften. Och det laget var Lycksele IF.

I minut 12 gjorde Iheb Ben Jaballah 1-0 och tio minuter senare ökade Salam Bashirov på till 2-0, vilket stod sig halvleken ut.

Lycksele fortsatte att föra spelet i andra halvlek och Infjärden hade egentligen bara en farlighet, men då gjorde Lyckeles målvakt, Safar Ahmadi, en kanonräddning.

Mot slutet flyttade Infjärden dock upp spelet och fick ett par hörnor, men de reddes ut av det stabila Lyckseleförsvaret. Istället kunde skyttekungen James Takashi Teaway Jr defintivt stänga matchen med sitt 3-0 och som grädde på moset fick även Filose Irakoze måla.

4-0 i den direkt avgörande matchen gladde en huttrande publik som fick god valuta för entrépengen.

Läs mer i Lokaltidningen på onsdag.

Flera nyheter på Idrottsgalan

LYCKSELE I kväll, fredag, hålls Idrottsgalan på Hotell Lappland i Lycksele, för elfte gången. I år med flera nyheter. – Det känns som att vi har koll på läget nu, säger Elin...

Nora fick sällskap av varg

WHITEHORSE Två svenskar, båda med anknytning till Storuman, tog en sensationell femte- och sjundeplats när årets upplaga av Yukon Quest avslutades under förra helgen. – Det var...

Tveksam till vindkraft

TÄRNABY Tärna-Stensele allmänning valde i måndags att bordlägga frågan om man ska tillåta företaget Fred Olsen Renewebles att undersöka möjligheten till att bygga tre stora...

Sveaskog vill jaga älg med hjälp av helikopter

LYCKSELE Omfattande och återkommande betesskador är orsaken till att Sveaskog har ansökt om att få skjuta 50 älgar inom Lycksele kommun – från helikopter.