Tisdag 18 februari 2020

Lokaltidningen

Eva Björmsjö, verksamhetschef på MB, tillsammans med Mats Dahl och Niklas Karlsson, två av initiativtagarna till marknadsunderhållningen i Lycksele. Foto: SOFIA FJÄLLSTRÖM

Lokala band tar initiativ till marknadsdisco i Lycksele

Efter många års frånvaro uppstår marknadsdiscot på MB i Lycksele igen – i formen av musikpub och nostalgidisco. Initiativtagare är lokala band från orten.
– Vi saknar en scen för Lyckselebanden, säger Mats Dahl, som spelar i Echo-kvintetten.

LYCKSELE · Published feb 9, 2020 at 06:15

Under det många refererar till som MB:s storhetstid, 80- och 90-talet, anordnades det alltid disco på Medborgarhuset i samband med Lycksele marknad.

– Under storhetstiden var det 2 000 personer som kom. Det var både disco och mogendans, minns Mats Dahl.

Redan före jul samlades medlemmar från lokala band i Lycksele för ett möte.

– Vi saknar en scen för Lyckselebanden, så vi frågade om vi skulle dra ihop något, säger Mats Dahl.

Niklas Karlsson, som är engagerad i banden Män Från Norr och Mud Patrol, fyller i:

– Det finns en historik att lokala band gått ihop och tagit en risk för att göra arrangemang under marknaden. Det är i den andan vi gör det. Det här är en nystart och vi får se om det attraherar folk, säger han.

Under årets vintermarknad i Lycksele, som sker i slutet av februari, kommer det därför att bli mycket underhållning på MB. Närmare bestämt två olika satsningar.

Under dagtid på marknadslördagen kommer tre band att spela, Echo-kvintetten, LOGO och The Avan Trio. Arrangemanget är öppet för alla målgrupper och där kommer man även att kunna köpa fika. På lördagskvällen blir det musikpub och nostalgidisco.

– Det blir nostalgidisco i Granen med musik från 70-talet och framåt. Vi försöker också få hit en gästdiscjockey som var med på tiden då det begav sig, säger Mats Dahl.

Nere i källarlokalen Björken blir det musikpub där de lokala livebanden Män Från Norr, LOGO, Mud Patrol och The Edge kommer att spela.

– Jag känner mig väldigt lugn att det kommer folk. Det är en bra tidpunkt på året för ett kulturevent, innan fjällturismen drar igång, säger Niklas Karlsson.

– Vi har fixat ljud, ljus, tekniker, mat och dryck. Man ser hur folk lyser upp i ögonen när man pratar om det här. Vi hoppas att nostalgin ska dra lite folk, säger Mats Dahl.

Att musikpuben och discot blir på just MB var ett självklart val.

– Vi ville vara på MB på grund av historiken. Folk har fantastiska minnen härifrån, säger Dahl.

Nu kvarstår marknadsföring av arrangemanget och initiativtagarna är mycket aktiva på sociala medier.

– Går det här bra kanske det är starten på något nytt, säger Mats Dahl.

Man ser hur folk lyser upp i ögonen när man pratar om det här.

Ny drift av Gammplatsen

LYCKSELE Hembygdsområdet Gammplatsen i Lycksele får en ny ledning när ansvaret går över från Lycksele hembygdsgille till Skogsmuseet. Det beslutade kommunstyrelsen för två veckor...

El kan stoppa nya rymningar

LYCKSELE Den järv som rymde för drygt en vecka sedan från Lycksele djurpark är på fri fot och jakten har avbrutits. Nu tittar man på lösningar för att hindra framtida rymningar....

Baseco i Sorsele investerar tio miljoner kronor

SORSELE Baseco i Sorsele investerar tio miljoner kronor i bland annat nya maskiner. – Vi har helt fullt i produktionens alla delar och behöver öka kapaciteten ytterligare,...

De möter eliten i Lycksele

LYCKSELE I eftermiddag börjar folk anlända till Lycksele inför helgens skidtävlingar. Några av Lycksele IF:s åkare får också mäta sig med Sverigeeliten. – Kul att få visa övriga...