Måndag 21 september 2020

Lokaltidningen

Lennie Nylén, vd Original Tryckeri Norrland AB, som tar över Nya Tryckeriet och Roger Broberg, tidigare vd på Nya Tryckeriet. Foto: PRESSBILD

Klart med ny ägare av Nya Tryckeriet i Lycksele

Original Tryckeri övertar konkursboet för Nya Tryckeriet i Lycksele med tillhörande Lycksele Annonsblad.
Det blev klart i måndags.

LYCKSELE · Published sep 8, 2020 at 11:43

–Tillsammans med näringsliv och organisationer i Lycksele hoppas jag att vi kan utveckla och säkra framtiden för både tryckeriet och annonsbladet, säger Lennie Nylén, vd, Original Tryckeri, i ett pressmeddelande.

Original Tryckeri har verksamhet i Umeå och Sundsvall och etablerar sig nu alltså i Lycksele.

Originals övertagande innebär att utbudet av trycksakstjänster i Lycksele blir mer omfattande, med allt från enklare och avancerade trycksaker, kopieringstjänster, accidenstryck, ritningshantering, utställning och butiksexponering, skyltar och inredningstryck, heter det i pressmeddelandet.

Produktionen i Lycksele blir specialiserad mot digitaltryck med snabba ledtider. På sikt vill man utveckla tryckeriet i Lycksele ytterligare, skriver man.

– Tryckeriet blir kvar, men ändringar i bemanning är oundvikligt. På sikt är ambitionen en utveckling av verksamheten och fler medarbetare, säger Lennie Nylén.

Nya Tryckeriet i Lycksele kommer att byta namn till Original Tryckeri, men annonsbladet ska även i fortsättningen heta Lycksele Annonsblad.

”Bli polis i södra Lappland!”

INLANDET Enligt lokalpolisområdeschefen Marcus Nilsson är det en utmaning att hitta poliser till inlandet.

Edvin vill jobba med ungdomar

ÅMSELE Vännäsbon Edvin Winberg är en av studenterna på Polishögskolan i Umeå. Han går den tredje terminen och vill i framtiden specificera sitt polisyrke på ungdomar.

Andreas Wingerli: "Vi ska spela för fansen"

SKELLEFTEÅ Efter en säsong som tog abrupt slut är det dags för Lycksele SK-exporten Andreas Wingerli att ladda batterierna. På lördag är det premiär borta mot Leksand och målet...

Konstprojekt med selfies

HEDLUNDA Eleverna på Hedlundaskolan deltar i ett konstprojekt med konstnären Cristina Cassini Bäckström med fokus på identitet.
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport