Lördag 29 februari 2020

Lokaltidningen

Kenneth Nilsson, ordförande i Pharaohs, tillsammans med Motorveckans koordinator Mikael Jakobsson. De pengar man fått i samband med utmärkelsen har man valt att skänka till Tjejjouren i Lycksele. Foto: JOHNERIC HALVARSSON

Jakobsson och Pharaohs blev Årets Lyckselebo

Motorveckans koordinator Mikael Jakobsson och klubben Pharaohs i Lycksele har utnämnts till Årets Lions Lyckselebo.
– Det känns ganska häftigt, säger Jakobsson.

LYCKSELE · Published apr 29, 2019 at 07:15

Pharaohs grundades 1991 av ett kompisgäng som brann för bilnostalgi och gammal rockmusik. Samma år som klubben bildades drog man igång den första bilträffen, som under början av 2000-talet blev det stora arrangemanget Motorveckan.

Mikael Jakobsson, en av klubbens grundare och själva klubben Pharaohs har nu utsetts till Årets Lions Lyckselebo 2018.

– Bland våra egna inom samma gebit får vi jättemycket uppskattning, men du vet hur man säger. Det är aldrig lätt att bli profet i sin egen stad. Det här känns ganska häftigt, säger Jakobsson.

Pharaohs såg dagens ljus den 4 februari 1991. Då kunde man inte ana att bilträffen som arrangerades samma år skulle växa till Motorveckans proportioner.

– Vi hade som mål att vi skulle starta en bilträff och skaffa en bra klubblokal, men det blev mycket mer än vi tänkt oss, säger Mikael Jakobsson.

I dag har klubben drygt 30 medlemmar och tar inte in fler.

– Är man så många känner alla ansvar att ställa upp och hjälpa till. Blir man fler är det lätt att glida under radarn. Just nu är vi några fler än 30 eftersom vi är föräldrar som har barn som vuxit upp och vill vara med. Det får de såklart vara, säger han.

De 10 000 kronor varje pristagare får för att donera till ett behjärtansvärt ändamål, i linje med Lions värderingar, kommer Pharaohs att skänka till Tjejjouren.

– Det var självklart. Vi försöker varje år att ge dem pengar. De har lyckats få in nya tjejer kontinuerligt och träffas en gång i veckan då de sitter i telefonjour, säger Mikael Jakobsson.

Är man så många känner alla ansvar att ställa upp och
hjälpa till.

Utdrag ur motiveringen:

  • Idéer och att ”tänka utanför boxen” ger ofta mycket goda resultat som ger fantastiska effekter inte minst när det gäller utveckling av och attraktivitet för en ort. Sedan 1991 finns det en förening i Lycksele som brinner för nostalgi och gammal rockmusik, där det i början av 2000-talet föddes en idé om att fixa ett arrangemang med cruising och rockmusik.
  • Utvecklingen av det arrangemanget kan inte undgått någon, vare sig Lyckselebo eller boende på andra platser runt om i Sverige. Tack vare ett idogt uthålligt arbete har begynnelsen hos föreningen Pharaohs och Motorveckans koordinator Micke Jakobsson, skapat ett arrangemang som är av mycket stor betydelse för Lycksele kommun och inte minst dess näringsliv.
  • Tillströmningen av besökare börjar få proportioner som till exempel Vasaloppsveckan i Mora och ger dessutom ovärderlig marknadsföring av Lycksele som ort.

Klarade Ungdomsvasan

BLATTNICKSELE Alla femton elever på Blattnicksele skola som åkte ner till Dalarna för att tävla i Ungdomsvasan klarade loppet trots tidigare farhågor om isiga skidspår. – Det var...

Lycksele tappar sambulansen i en månad

LYCKSELE Lycksele blir av med sambulansen från idag, den 27 februari, och fyra veckor framåt. Istället blir det ersättningsbuss, taxi eller ambulans, meddelar Region Västerbotten.