Måndag 13 juli 2020

Lokaltidningen

Coronakrisen märks på hotellanläggningarna i inlandet, Hotell Lappland är inget undantag. Verksamheten rullar på, men personalen är varslad. Nu erbjuder man rum åt hemtjänsten, om behov skulle uppstå. Foto: ERIC NORDLUND

Hotell Lappland erbjuder rum åt hemtjänsten

Alla personal på Hotell Lappland är varslad, men verksamheten fortgår, om än i avskalad form. Nu erbjuder man kommunen rum för hemtjänsten.
– Om det behövs står vi beredda, säger hotellchefen, Mattias Forsgren.

LYCKSELE · Published mar 24, 2020 at 16:15

Lokaltidningen berättade tidigare på hemsidan att Hotell Lappland varslar personalen, förhandlingar inleddes igår. Det handlar om 20-talet anställda plus över 80 timanställda. Hotellet gör ett stort tapp med många konferensavbokningar och betydligt färre hotellgäster än vanligt. Restaurang Kåtan har också stängt. Beslut om nöjesbokningar tas vecka för vecka, ”vi gör en noggrann riskanalys”.

– Vi har all verksamhet igång. Förutom Kåtan. Men luncher serveras inne på hotellet och vi har take away och hemkörning, säger Mattias Forsgren.

Uthyrda hotellrum är nu 20-50 per dag istället för 100-150. Och alla konferenser är inte avbokade.

– Denna vecka har vi i alla fall en konferens per dag.

Krisen i branschen är dock påtaglig och det gäller att tänka utanför boxen. Mattias Forsgren har gjort det. Han har i samtal med kommunen erbjudit rum på hotellet för hemtjänsten.

– Om personer behöver skyddas från smitta och vara samlade på ett ställe skulle det vara enkelt att bo här. Vi kan serva med mat.

När skulle ni kunna ta emot?

– När som helst. Vi står redo.

Hur är responsen från kommunen?

– Det finns inget behov av det just nu, så vi får väl se.

Har du fler idéer?

– Nja, det är svårt att tänka så långt framåt, förutsättningarna förändras snabbt och man vet inte vilka beslut som kommer. Men vår verksamhet rullar på, det är väl det jag kan säga.

”Vi försöker ha det roligt när vi är på jobbet”

LYCKSELE Anders Haraldsson och Kent Sundström är svågrarna som ligger bakom den nyöppnade Camping & Fritidsspecialisten på Karossvägen. – Vi har tagit med i beräkningen att det...

Vill minska ensamheten hos äldre

LYCKSELE I föreningarna där flera äldre är aktiva har en stor del av verksamheten ställts in. Nu försöker de engagerade i bland annat Röda Korset och PRO hitta nya lösningar för...
Min sommarpärla

Märke: Scania LS 110.

Årsmodell: 1972.

Tillverkad i: Södertälje.

Opinion
Behöver du hjälp?


Sport