Söndag 20 september 2020

Lokaltidningen

Tannbergskolan i Lycksele tillsammans med Luspenskolan i Storuman stängs från och med onsdag den 18 mars. Foto: ALLAN FJÄLLSTRÖM

Gymnasieskolor stängs i inlandet

Både gymnasiet i Lycksele, Vilhelmina och i Storuman kommer att stänga och istället får eleverna läsa på distans.

INLANDET · Published mar 17, 2020 at 14:29

Efter rekommendationer från regeringen om att landets universitet, yrkeshögskolor och gymnasier ska stängas för att minska risken för spridning av coronavirus så beslöt både Lycksele och Storumans kommun i dag tisdag, att skolorna stänger. Istället får eleverna distansundervisning.

– Det som är viktigt nu är att undervisningen inte upphör, utan vi går till distansutbildning, säger Monica Norén, skolchef för Utbildningscentrum. Beslutet gäller till och med den 27 mars. Informationen kommer att uppdateras löpande hur detta kommer att påverka andra verksamheter på Utbildningscentrum.

Samtidigt har Lycksele kommun nu valt att gå upp stabsläge vilket innebär att vi prioriterar arbetsuppgifter och anpassar verksamhet efter rådande omständigheter.

Vilhelmina kommun förväntas senare under dagen ta beslut om gymnasieskolan ska stängas och istället börja med distansundervisning.

Uppdatering:

Vilhelmina kommun har beslutat att Malgomajskolan har undervisning på plats som vanligt i morgon onsdag men förbereder då alla elever på distansundervisning med start på torsdag. Vuxenutbildningen börjar med fjärrundervisning redan på onsdagen.

Andreas Wingerli: "Vi ska spela för fansen"

SKELLEFTEÅ Efter en säsong som tog abrupt slut är det dags för Lycksele SK-exporten Andreas Wingerli att ladda batterierna. På lördag är det premiär borta mot Leksand och målet...

Konstprojekt med selfies

HEDLUNDA Eleverna på Hedlundaskolan deltar i ett konstprojekt med konstnären Cristina Cassini Bäckström med fokus på identitet.

Samverkan mellan grannar ska stävja brott

RUSKSELE Inbrottsvågen i sommar är en bidragande orsak till att Rusksele nu ordnar en kurs i grannsamverkan, en kurs där också polisen medverkar. – Vi ser väldigt positivt på...

Maxmoduler varslar och permitterar

LYCKSELE Maxmoduler i Lycksele, som har gått bra en längre tid, tvingas nu korttidspermittera och varsla för att klara hösten. – Vi hoppas det ska stanna vid permitteringarna,...
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport