Måndag 1 mars 2021

Lokaltidningen

Foto: REGION VÄSTERBOTTEN

Flera fall av brittisk virusvariant i Lycksele

Flera fall av den så kallade brittiska varianten av covid-19 har upptäckts i bland annat Lycksele och Skellefteå.

Länet · Published feb 12, 2021 at 13:45

De flesta fallen har koppling till det kända utbrottet på Northvolt i Skellefteå men det har också bekräftats 18 andra fall i Skellefteå, fem fall i Lycksele och ett i Umeå.

– Det visar att den just nu är påtagligt delaktigt i smittspridningen i Västerbotten, säger Stephan Stenmark, smittskyddsläkare.

Oavsett variant av viruset gäller samma rekommendationer.

– Även med förekomst av den brittiska virusvarianten gäller samma råd för alla för att begränsa spridning av covid-19, och det centrala är att träffa få människor. Umgås bara med de du bor med, håll avstånd till andra, undvik inomhusmiljöer där folk samlas och arbeta hemifrån så ofta du kan. Men också som tidigare att tvätta händerna ofta, använd munskydd när det rekommenderas, stanna hemma vid symtom och testa dig, säger Stephan Stenmark.

I förmiddags gick Lycksele lasarett upp i förstärkningsläge på grund av den höga belastningen och därmed är samtliga sjukhus i Västerbotten i förstärkningsläge.

Fler nyheter från Lycksele och södra Lappland

Lars Johansson Årets eldsjäl

LYCKSELE Lars Johansson, Lycksele LK, har utsetts till Årets eldsjäl av magasin Spring. – Väldigt roligt, säger han.
Lokaltidningen rekommenderar

I morgon vill Linn ta guld

SAXNÄS/OBERSTDORF I morgon drar skid-VM i gång och det börjar direkt med sprinten och en klar medaljchans för Lyckseleuppväxta Linn Svahn. – Det känns stort att åka på mitt...
Läs om
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport
Mina Mellotankar