Onsdag 22 maj 2019

Lokaltidningen

Längst inne på Fabriksgatan i Lycksele är markberedningen i full gång. Det är här som Byggmax ska etableras. Foto: SOFIA FJÄLLSTRÖM

Byggmax öppnar i Lycksele i vår

Förra veckan gick byggvaruhuset Byggmax ut med att de etablerar sig i Lycksele. Planen är att öppna redan till våren.
– Vi har velat etablera oss i Lycksele ett tag, säger expansionschefen Peter Lundstedt.

LYCKSELE · Published sep 12, 2018 at 01:15

Enligt Peter Lundstedt har siktet varit inställt på Lycksele ett tag nu. Byggmax har en lista på orter där de vill öppna butiker och där finns Lycksele med.

– Möjligheten dök upp och det blev klart nu i sommar. Vi ska försöka öppna våren 2019, säger Lundstedt.

Den aktuella tomten ligger vid järnvägen längst bort på Fabriksgatan. Där har markarbetena redan påbörjats.

– Det är en del markarbeten och asfaltering som ska göras. Vi ska också montera ett stort skärmtak, säger expansionschefen.

Butiken kommer att bli helt ny och man kommer att använda sig av en befintlig lokal, som ska renoveras, till drive in-delen. Hela tomten är på ungefär 8 000 kvadratmeter och lokalerna blir på 1 300–1 400 kvadratmeter.

Det är Byggmax nya koncept, Byggmax mini, som kommer tillLycksele. Konceptet möjliggör för företaget att etablera sig på mindre orter. Nyligen öppnade man butik i Sollefteå och Ljusdal. Förra året öppnade man i Kalix.

– Vi kommer fortfarande att ha bra öppettider och hela sortimentet för att bygga hus, men det blir lite nedskalat, säger Peter Lundstedt.

Vad tittade ni på när ni bestämde er för att satsa på Lycksele?

– Vi tittar på hur många som bor där och på upptagningsområdet runt om samt hur många hus det finns. Många av våra kunder är privatkunder som har hus och renoverar dem, säger Lundstedt och fortsätter:

– Vi har inte heller haft så många butiker som inte legat vid kusten. Vi tycker läget är bra.

Byggmax

  • Startade 1993 i Täby.
  • Har 97 butiker i Sverige, 38 butiker i Norge och 11 butiker i Finland.
  • Varuhusen präglas av self-service, vilket innebär att kundena lastar och plockar byggmaterialet själva i en drive-in.
  • I Byggmax Group ingår Byggmax, Skånska Byggvaror och Buildor.
  • Koncernen omsatte 5,3 miljarder kronor år 2017.

Källa: Byggmax

Mötesplats utan gränser

LYCKSELE Årets Mötesplats Lycksele, som startar i dag, fokuserar på drivkrafter och konkurrenskraft. Konferensen har också ett nordiskt perspektiv, med inbjudna från Norge och...

Åsele kommun i topp tio

ÅSELE I en jämförande skolundersökning som Lärarnas Riksförbund gjort om kommunernas satsningar och resultat i grundskolan hamnar Åsele i topp tio. För Lycksele ser det sämre ut.

Laisbyn täckte länet

LYCKSELE Ulf Stefan Winka har många års erfarenhet av historiesökning. För två veckor sedan föreläste han i Lycksele om Umeå lappmarks historia. – Lycksele var samlingsplats för...

Emil Österholm tog hem konstnärsstipendium

LYCKSELE Sparbanksstiftelsen Norrland hade årsstämma i Lycksele i fredags, och delade då ut sitt konstnärsstipendium, på 100 000 kronor. Det gick denna gång till Västernorrland.