Onsdag 1 april 2020

Lokaltidningen

All personal varslas på Hotell Lappland, ett sätt att försöka klara coronakrisen. Foto: ERIC NORDLUND

Alla varslas på Hotell Lappland

All personal på Hotell Lappland varslas och fackliga förhandlingar inleds till veckan.
– Om vi ska kunna överleva i den här situationen måste vi minimera våra kostnader, säger Mattias Forsgren, vd, till SVT Västerbotten.

LYCKSELE · Published mar 20, 2020 at 14:15

Hotell Lappland drabbas av avbokade konferenser, färre uthyrda hotellrum och flyttade konsertevenemang i spåren av coronaviusets framfart. Nu har de 20-talet anställda och drygt 80 timanstälda varslats och förhandlingar med facket Unionen inleds till veckan.

– Jag trodde aldrig att jag skulle behöva uppleva något sådant här, en situation som vi inte råder över, säger hotellchefen Mattias Forsgren, som beskriver de anställda som sin ”andra familj”, till SVT Västerbotten och fortsätter:

– Men det är ju riktigt illa överallt och det är bara att försöka bita ihop och försöka komma igenom den här krisen, säger Mattias Forsgren till SVT Västerbotten.

Ett varsel innebär att att arbetsgivaren förvarnar sina anställda om att de kan komma att bli uppsagda. Till VK säger Mattias Forsgren att man måste lägga ett varsel för att förbereda sig för värsta tänkbara scenario.

– Det betyder inte att alla får sparken, det är en överlevnadsinstinkt för att ha en verksamhet kvar i slutändan, säger han till tidningen.

Han säger också till VK att hotellet för närvarande har 20-50 veckogäster, mot 100-150 i normalfallet.

Skidanläggningar stängs i Hemavan och Tärnaby

TÄRNABY Från och med den söndag den 5 april stängs alla skidanläggningar i Hemavan och Tärnaby. Beslutet fattades under tisdagskvällen som följd av en skärpt rekommendation...

Tält uppförs i Lycksele - 42 smittade i länet

LYCKSELE Nu kommer ett tält upp också utanför Lycksele lasarett. – Vi har bara en entré till akutmottagningen här och planerar nu för en tältlösning utanför akuten för att få ett...

Silver till Lars Wåhlberg

MALÅ SM i isracing blev en kort historia. På grund av coronan kördes bara en tävling, i Åsele, och nu är det klart att den tävlingen också gäller som slutligt SM- och...

Öråns SK klart för division 1

LYCKSELE Bordtennisen har gjort som de flesta andra idrotter; avbrutit serierna. Det innebär att Öråns SK vinner division 2 och är klart för ettan. – Det känns skönt, det var det...