Lördag 19 september 2020

Lokaltidningen

All personal varslas på Hotell Lappland, ett sätt att försöka klara coronakrisen. Foto: ERIC NORDLUND

Alla varslas på Hotell Lappland

All personal på Hotell Lappland varslas och fackliga förhandlingar inleds till veckan.
– Om vi ska kunna överleva i den här situationen måste vi minimera våra kostnader, säger Mattias Forsgren, vd, till SVT Västerbotten.

LYCKSELE · Published mar 20, 2020 at 14:15

Hotell Lappland drabbas av avbokade konferenser, färre uthyrda hotellrum och flyttade konsertevenemang i spåren av coronaviusets framfart. Nu har de 20-talet anställda och drygt 80 timanstälda varslats och förhandlingar med facket Unionen inleds till veckan.

– Jag trodde aldrig att jag skulle behöva uppleva något sådant här, en situation som vi inte råder över, säger hotellchefen Mattias Forsgren, som beskriver de anställda som sin ”andra familj”, till SVT Västerbotten och fortsätter:

– Men det är ju riktigt illa överallt och det är bara att försöka bita ihop och försöka komma igenom den här krisen, säger Mattias Forsgren till SVT Västerbotten.

Ett varsel innebär att att arbetsgivaren förvarnar sina anställda om att de kan komma att bli uppsagda. Till VK säger Mattias Forsgren att man måste lägga ett varsel för att förbereda sig för värsta tänkbara scenario.

– Det betyder inte att alla får sparken, det är en överlevnadsinstinkt för att ha en verksamhet kvar i slutändan, säger han till tidningen.

Han säger också till VK att hotellet för närvarande har 20-50 veckogäster, mot 100-150 i normalfallet.

Andreas Wingerli: "Vi ska spela för fansen"

SKELLEFTEÅ Efter en säsong som tog abrupt slut är det dags för Lycksele SK-exporten Andreas Wingerli att ladda batterierna. På lördag är det premiär borta mot Leksand och målet...

Konstprojekt med selfies

HEDLUNDA Eleverna på Hedlundaskolan deltar i ett konstprojekt med konstnären Cristina Cassini Bäckström med fokus på identitet.

Samverkan mellan grannar ska stävja brott

RUSKSELE Inbrottsvågen i sommar är en bidragande orsak till att Rusksele nu ordnar en kurs i grannsamverkan, en kurs där också polisen medverkar. – Vi ser väldigt positivt på...

Maxmoduler varslar och permitterar

LYCKSELE Maxmoduler i Lycksele, som har gått bra en längre tid, tvingas nu korttidspermittera och varsla för att klara hösten. – Vi hoppas det ska stanna vid permitteringarna,...
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport