Tisdag 26 maj 2020

Lokaltidningen

Foto: ARKIV

112 går åter att nå i Lycksele

I norra delarna av Lycksele kommun kunde larmnumret 112 inte nås under torsdagskvällen men nu ska felet vara åtgärdat, enligt räddningschef Johan Hahlin.

LYCKSELE · Published maj 14, 2020 at 18:53

Räddningstjänsten Lycksele har skickat ut följande myndighetsmeddelande:

"På grund av en avgrävd kabel är det störningar i både det mobila och fasta telefonnätet vilket gör att det inte går att nå larmnumret 112. Området det gäller är norra delarna av Lycksele kommun (norr om Vindelälven). Räddningstjänsten har ställt ut en brandbil med personal vid affären i Rusksele dit man kan bege sig vid behov för att få hjälp att larma".

– Det är ingen som hört av sig till oss och sagt att 112 inte fungerar, säger Jonas Hahlin, som inte vet var kabeln finns som är avgrävd.

Telia har dock ställt prognosen att det ska vara klart klockan 10 på fredag förmiddag och att det då ska gå att nå 112 igen. Jonas Hahlin säger att man ska placera ut bilar med personal på fler ställen än Rusksele under kvällen.

– Vi får återkomma om det, säger han.

UPPDATERING 19:15

Prognos för felavhjälpning är satt till kl. 10.30, i morgon fredag den 15 maj, meddelar Jonas Hahlin.

UPPDATERING 20:55

Som det ser ut nu kommer inga fler brandbilar att placeras ut, då det för närvarande verkar som att Telia ska kunna lösa problemet under kvällen, säger Jonas Hahlin till Lokaltidningen. Dock oklart ännu när det problemet är löst.

UPPDATERING 21:35

Störningen i den fasta och mobila telefonin norra Lycksele är nu  åtgärdad och fungerar som vanligt, skriver räddningschef Johan Hahlin.

Satsar på fler vikarier med ny webbutbildning

ÅSELE I coronatider satsas det extra mycket på vård och omsorg. Åseles äldre- och funktionshinderomsorg har tillsammans med Lärcentrum i Åsele anordnat infoträffar där de...
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport