Fredag 19 juli 2019

Lokaltidningen

Foto: PIXABAY

Storm i fjällen

INLANDET · Published jan 10, 2019 at 14:15

Det blir till att hålla hårt i mössan och undvika onödiga resor i Lokaltidningens upptagningsområde de kommande dygnen. SMHI utfärdar en klass 2-varning för Norra Norrlands fjälltrakter och inland. Framför allt fjällen kommer drabbas av stormvindar upp mot 25 meter i sekunden i kombination med snöfall.

– I fjällen blir det väldigt besvärligt. Det blåser upp sent under torsdag eftermiddag. Eftersom det även kommer snöa blir det riktigt dålig sikt, så rekommendationen är att inte röra sig på vägarna, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.

– I inlandet blåser det upp under fredagen och kulminerar mitt på dagen. Det blir fortsatt blåsigt och det dröjer fram till lördagen innan det avtar.

Stormbyar på 25 meter i sekunden i kombination med snö innebär obefintlig sikt och svårigheter för en människa att gå upprätt. Att befinna sig på kalfjället under sådana förhållanden är direkt farligt.

– Det kommer som sagt vara väldigt besvärligt i fjällområdena, så det bästa är att hålla sig inne, betonar Moa Hallberg.

Motor och musik i fokus

LYCKSELE Vad Motorveckan handlar om hörs på namnet. Men Motorveckans koordinator Mikael Jakobsson vill också lyfta en annan sida; musiken. – Det är musiken som gör att folk...