Fredag 19 juli 2019

Lokaltidningen

Vindelälvsloppet 2015 och bild från nattstarten i Ammarnäs. Henrik Sjöström, Sorsele, och Christina Linder, Storuman, har just passerat portalen söder om byn. Foto: ÅKE JOHANSSON/ARKIV

Ödesvecka för Vindelälvsloppet

Det är trögt med anmälningar till Vindelälvsloppet, men arrangören hoppas kunna köra två dagsetapper för att rädda det anrika arrangemanget.

AMMARNÄS · Published jul 9, 2019 at 15:00

Årets upplägg innehåller två arrangemang, Vindelälvsstafetten Ammarnäs-Sorsele 18 juli och Vindeln-Vännäsby 20 juli, men det är trögt med anmälningar, berättar Leopold Sjöström, Vindelälvsloppets IF, i ett pressmeddelande.

– Det kan bli en handfull lag 18 juli så vi hoppas kunna köra då, men för 20 juli ser det mörkt ut, här har vi inga anmälningar i dagsläget.

– Vi erbjuder flera alternativ med löpning och cykling. Anmälningar vill vi ha senast måndag nästa vecka, så det finns fortfararande tid att ragga och rigga.

– Vindelälvsloppet betyder mycket för Vindelälvsdalen, för folkhälsan och skapar så mycket positiva vibbar, glädje och trevlig samvaro, så det vore trist om vi tvingas ställa in årets arrangemang, säger Leopold Sjöström i pressmeddelandet.

Motor och musik i fokus

LYCKSELE Vad Motorveckan handlar om hörs på namnet. Men Motorveckans koordinator Mikael Jakobsson vill också lyfta en annan sida; musiken. – Det är musiken som gör att folk...