Lördag 11 juli 2020

Lokaltidningen

I sommar blir det inga turer med Inlandsbanan. Foto: KRISTINA SANDIN/ARKIV

Inlandsbanan ställer in sommartrafiken

Inlandsbanan meddelar att all persontrafik ställs in i sommar. Skälet anges vara den minskade efterfrågan på långa resor på grund av coronaläget.

INLANDET · Published jun 24, 2020 at 16:14

Så här skriver Inlandsbanan på sin hemsida:

"Inlandsbanan har sedan starten av utbrottet av covid-19 haft ambitionen och arbetat för att kunna genomföra sommartrafiken som planerat. Inlandsbanan beslutar nu att ställa in sommarens trafik på grund av svag efterfrågan på resorna. Från att haft ett starkt bokningsläge i början av året har många avbokningar och minskad efterfrågan uppstått. Detta innebär att det inte är realistiskt att genomföra den planerade trafiken.  

På grund av rådande läge så har bolaget redan under våren tagit beslut om att begränsa trafikperioden från 10 veckor till 6. Samtidigt så har inreseförbud i Norge resulterat i att samtliga gränsöverskridande paket inställda sedan tidigare.  

Resenärer som påverkas kommer att erbjudas fri ombokning till 2021 eller fri avbokning i enlighet med paketreselagen."

Resenärer oombeds vidare kotakta företaget vid frågor.

Sorsele renar avloppsvattnet från läkemedel

Sorsele Sorsele kommun har fått drygt 3,1 miljoner kronor från Naturvårdsverket för en testanläggning för att rena avloppsvattnet från läkemedelsrester. – Pengarna är välkomna....

Statligt bidrag mot social isolering

LÄNET Regionala och nationella åtgärder har genomförts för att minska ensamheten hos de äldre som orsakats av den sociala distanseringen. Nästa onsdag är sista dagen för...

Egenprovtagning i länet med start måndag

Länet Från och med måndag 13 juli kan den som vill testa sig själv för covid-19 i Västerbotten.
Min sommarpärla

Märke: Scania LS 110.

Årsmodell: 1972.

Tillverkad i: Södertälje.

Opinion
Behöver du hjälp?


Sport