Torsdag 21 januari 2021

Lokaltidningen

Miljöpartiet kämpar för ett bättre klimat med förhoppningen att det framledes kommer att finnas snö i Norrland så att det går att köra skoter, menar artikelförfattaren. Foto: PIXABAY

Mer skoter i Norrland om Miljöpartiet får bestämma

Insändare · Published nov 25, 2020 at 01:15

Miljöpartiet är det enda partiet som kämpar för att norrlänningarna ska få behålla rätten och möjligheten till sin skoterkörning.

Ja, utan politiskt slit hade framtidsutsikterna för skoterkörningen varit mörka. En politisk fråga är din rätt till naturen och en annan är insikten om hur akut det är att rädda planetens puder. Det är politiska frågor som ständigt attackeras av politiska partier.

Är det den blötaste november jag har upplevt? De är inte som förr, muttrar jag.

Kommer det någon ihållande kyla och snö snart? Jag går in på SMHIs sida och letar svar. Meteorologerna svarar mig med prognoser om ett blötare Västerbotten. Sen kommer jag till länkarna om olika graders uppvärmning och dess konsekvenser.

Jaja, varmare och blötare verkar det bli… men vad göra åt saken?

Hm, Miljöpartiet verkar göra allt de kan för att pudret ska få bestå? Hm, ja det verkar som Miljöpartiet har genomfört fler klimatåtgärder under sin första tid som minoritet i regeringen än något annat parti någonsin? 55 viktiga klimatbeslut? Är det sant? ”Naturvårdsverket menar att besluten kommer leda till dramatiskt minskade utsläpp” Linus Lakso, ordförande för Miljöpartiets styrelse.

Men vad nu!?

Miljöpartiet verkar ha förstått att utan extrema åtgärder till en extrem utveckling av klimatet så blir det ingen skoterkörning för våra barnbarn.

Egentligen skulle man till och med kunna säga att Miljöpartiet är det mest norrlandspatriotiska partiet av dem alla. Visst, skotrarna kanske kommer drivas på biodrivmedel eller på ellina. Och om miljöpartiet hade fått bestämma, hade de producerats med kolfritt svenskt stål.

På lokal energi med en energiskatt som hade gått tillbaka till din och min plånbok om energin låg i samma kommun som vi är folkbokförda i!

Det är alltså en grov missuppfattning att MP vill straffa individer som ser värdet av att köra skoter eller ett annat fordon på sin fritid eller till sitt jobb. Det är också ett narrativ, en etikett, som andra partier, inte minst Moderaterna vill stämpla Miljöpartiet med.

Logiskt sett, bör det vara alla de med politiskt inflytande som håller tillbaka Sverige i omställningen till en fossilfri världsmakt, som är Sverige- och Norrlandsfientliga.

Äsch, nu ska jag ut i regnet och kolla oljenivån på polarisen.


Byafånen och Miljöpartisten 

Miljöpartiet verkar göra allt de kan.

Självklart att stötta länets kultur- och föreningsliv

Utan föreningarnas verksamhet skulle Västerbotten vara en mycket fattigare region. Föreningslivet bidrar inte bara med aktiviteter, gemenskap och kultur, utan fungerar också som...

Skala ner strandskyddet rejält

Vi har kommuner som har fler sjöar än invånare. Det borde gå att vara generösare.

Bättre förutsättningar för att plogningen ska fungera

Vintern är här och det ställer höga krav på landets vinterväghållning. Som vägens hjältar ser vi landets yrkesförare. De som kliver upp och sätter sig i plogbilen när de flesta av...

En vändpunkt och en kickstart

År 2021 blir året som många tror och hoppas på lite extra, betydligt mer än vid ett vanligt nyår.

Stäng slakterier och ät grönt

När jag häromdagen laddade upp en video på Youtube fick jag meddelandet att ”Tittare måste vara minst 18 år för att kunna titta på den här videon.” Vad var det för hemskt material...

2020 – vändpunkt för landsbygden!

Många tecken tyder på att just pandemin blir starten på en positiv vändpunkt för landsbygden.
Läs om
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport
Referat