Torsdag 13 augusti 2020

Lokaltidningen

LOV är inget för PRO i Lycksele

Insändare · Published jan 9, 2020 at 01:15

PRO Lycksele instämmer i de farhågor som riksorganisationen uttalat i sin granskning av LOV, lag om valfrihet. Resultaten av granskningen visade att många medlemmar kände stor oro över att de som hade störst behov skulle missgynnas av reformen.
   Valfriheten kräver särskilda insatser för dem som behöver hjälp att välja.
   Lycksele kommun avser införa LOV i hemtjänsten från och med hösten 2020. En förutsättning för god hemtjänst är att samverkan mellan äldreomsorg, primärvård och slutenvård fungerar. De som idag är beviljade hemtjänst har ofta stora och sammansatta behov av vård och omsorg. I vår kommun, glest befolkad och med stora avstånd, saknas den nödvändiga geografiska närheten för att denna samverkan ska kunna fungera optimalt.

  PRO LyckseleFint julbord
på River Hotel
i Sorsele

Julbord på River Hotel i Sorsele är en händelse som är en höjdpunkt inför julen. Ett stort utbud av julens läckerheter lockade 160 gäster den 14 december. Här fanns allt man kunde önska av julmat i rikliga mängder. Många rätter kom från lokala leverantörer.

Matsalen fylldes av stämningsskapande musik den första halvtimmen och under den senare delen av sittningen intog den allsidige underhållaren Ulf Edberg scenen. Denne man kan verkligen spela gitarr - och sjunga! Country ligger honom varmt om hjärtat men han klarade givetvis alla genrer av musik. Vi fick höra både Johnny Cash’ ”Folsom Prison Blues” och Sten & Stanleys ”Jag vill vara din Margareta”. Ett musik-quiz med jultema genomfördes och vinnare blev, ja, förstås, de som kallade sig ”Det vinnande laget”. Efter musikunderhållningen dukades det av för då blev det både tid och plats för dans. Vilken helkväll! Tack alla ni på River Hotel som hade planerat och ordnat allt så fantastiskt bra!

”En mycket nöjd gäst”

Reducera inte Sverige till en delstat i Europas USA

Ett historiskt steg för EU, konstaterar Frankrikes president Macron belåtet efter uppgörelsen. Tysklands utrikesminister Heiko Maas betecknar återhämtningsfonden som en...

Lämna inte glesbygden i sticket

Det är skandal att ingen av våra nuvarande riksdagspartier driver de 75 punkter som de själva tagit fram. Att genomföra det som sagts, som alla varit överens om, borde ske med automatik, lekande lätt som musik från ett självspelande piano.

Avloppslögnen blir sanning

När en lögn upprepas tillräckligt ofta blir den sanning. Det vanligaste argumentet från avloppsinspektörer är: ”Trots att det endast är 10 procent av befolkningen som har enskilt...

Var rädd om dricksvattnet

Slås dricksvattenförsörjningen ut i ett område finns inga ”reservkällor” att tillgå. Något att tänka på när man protesterar mot restriktioner runt ett vattenskyddsområde.

Pandemin avslöjar hur naken kejsaren är

Att döma av Elisabeth Björnsdotter-Rahms insändare ”Covid-19 slår hårt mot ljud- och ljusbranschen” 20200722 verkar även hon ha tagit det dramatiska steget över till socialism....

Dags att köpa "härproducerat"

Om svensk livsmedelsproduktion ska vara livsduglig och få bärkraft räcker det inte med att köpa svenskt när det är fest.
Min sommarpärla

Märke: International Harvester.

Årsmodell: 1956.

Tillverkad i: USA.

Opinion
Behöver du hjälp?


Sport