Torsdag 24 september 2020

Lokaltidningen

Folkvalda ska göra sitt jobb!

Insändare · Published sep 17, 2020 at 01:15

Som många andra har jag en stuga, ett gammalt torp i inlandet. Min el levereras av Vattenfall. I våras kom jag ihåg den omteckningsrätt som finns i avtalet. Jag utnyttjade den och fick ett sänkt kilowattpris med 12-13 öre.

Jag vill som fler i min generation inte slösa i onödan med band annat el. Nu har jag fått en faktura för juli och augusti. Min elförbrukning kostade 208 kr, med årsavgift och moms 340 kr. Inte hög förbrukning alltså. Elnätet kostade, trots en som man säger sänkning med 5%, 1200 kr. Abonnemang, elöverföring, energiskatt och så moms på hela klabbet! Totalt 1540 kr.

Vad är det för idé att jag fått sänkt elpris med några ynka ören? I dessa ego- och skodejsjälv-tider så vill jag skriva vad JAG tycker. Jag är inte intresserad av att vara med och betala flummiga reklamfilmer från Vattenfall, ej heller vara med att betala arvoden och lön till styrelse och VD. Jag är intresserad av att våra folkvalda gör sitt jobb bland annat för oss i inlandet i denna fråga, särskilt med tanke på de miljontals kubikmeter vatten som runnit igenom kraftverken i våra norrländska  älvar utan mer än spottstyvrar tillbaka.

Se till att vi får vettiga priser! Det ska komma skattesänkningar, helt obegripligt tycker jag, men moms på skatten är kvar. Google och Amazon däremot, får en j-a rabatt på elkostnaden. Att konsumera är viktigt, men det är väl inte lika viktigt att se till inlandet t ex i frågan om elkostnader, trots våra enorma naturresurser.
   Vi dräneras på människor, pengar, skog mm mm. Skäms!


Undrande

Jag är inte intresserad av att vara med och
betala flummiga
reklamfilmer från
Vattenfall.

Sluta dalta med utländska brottslingar!

Det måste bli ett slut med daltandet gällande utländska kriminella som begår brott i Sverige. Av utlänningslagen följer att den som saknar svenskt medborgarskap och döms för brott...

Framtidstron får vi skapa själva

Att Sverige ska återgå till en nationell politik som faktiskt tar hänsyn till inomregionala skillnader verkar långsökt.

Regionen tar inte ansvar för folkhögskolans finansiering

Folkhögskolan är en utbildningsform för vuxna som betyder oerhört mycket i integrationsarbetet i vår region. Vid Umeå folkhögskola som har sitt säte på Ålidhem- ett utsatt område...

Landsbygden först fossilfri

Elektrifiering av vägtransporter, både för personer och gods, är det enda hållbara sättet att klara riksdagens mål.

S kortsiktighet riskerar att skada Lycksele

Vi i Alliansen värnar Lycksele kommun och arbetar långsiktigt för att skapa en än mer attraktiv kommun att leva i. För detta krävs bland annat ett väl fungerande näringsliv så att...

Likvärdig skola är en utopi

När barnens restid och skoldagarna blir längre än föräldrarnas arbetsdagar, hur garanteras då likvärdig skolgång och utbildning?
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport