Måndag 21 oktober 2019

Lokaltidningen

Fel att anmäla våldtäkt för sent

Insändare · Published jun 20, 2019 at 01:15

Jag förstår inte de personer som anmäler sexuellt trakasseri, sexuellt ofredande, eller våldtäkt efter så lång tid så som till exempel tio år - redan ett åt är för lång väntan.

När det gäller myndigheten har du bara en viss tid att komma in med din anmälan eller svar på ett ärende t.ex. tre veckor - borde inte också denna tid gälla våldtäkt?
   Våra skattepengar borde kunna användas till mera akuta fall i skolan, sjukvården och åldringsvården.
   De som anmäler efter så lång tid som tio år förefaller bara driven av viljan att få uppmärksamhet, i vissa fall för att omgivningen skall tycka synd om anmälaren.


   MOE

Utveckla kollektivtrafiken i hela landet

Indragna busslinjer och försämrad service blir mer och mer vanligt i kollektivtrafiken. Varför inte göra något åt det? Vi behöver ett kollektivtrafikuppror. Gå med i nystartade Kollektivtrafikupproret, vi finns som en grupp på Facebook. Här vill vi diskutera hur hela Sverige kan ställa om till ett miljövänligt resande. En modern och flexibel kollektivtrafik ska vara lösningen. En lösning där normen är kollektivt resande och alla pusselbitar tas tillvara.

Max Holm

administratör på Kollektivtrafikupproret

Glesbygden kan inte längre vara landets bidragsgivare

Skattereformen måste få ett innehåll som sätter stopp för delningen av landet i välmående storstadsområden och fattig landsbygd. I sitt sommartal i Kristinehamn sa statsminister...

Våga skapa attraktiva orter

Hur bygger man attraktiva samhällen? Det är en fråga som inte bara engagerar mig utan som även landat i knäna på varje enskild ort och kommun att begrunda.

Tandvård är en rättvisefråga!

I helgen fick vi riksdagsledamöter flera mail från västerbottningar angående tandvården. I mailen uppmanades vi politiker i riksdagen att agera för en rättvis tandvård. Ett...

Stoppa sociala dumpningen

Rika kommuner med tillväxt i närheten av storstäderna dumpar människor med sociala problem i glesbygden. Det kan vara missbrukare som behöver vård, invandrare som står långt från...

V: Vi jobbar för jämlikhet och en grön omställning

Sverige har länge varit ett av världens mest jämlika länder. Ett land där vi sökte gemensamma lösningar på våra problem. Tyvärr har det under en lång tid förts en politik som...

Ska vi fortsätta godta smulor?

Synen är noll på de långa distanserna, på nära håll finns de många nyanserna” skrev Tage Danielsson och inga ord kan kännas mer rätt när det gäller landsbygdspolitiken.