Lördag 19 oktober 2019

Lokaltidningen

C-kvinnorna: Lägg inte ner Stugan i Åsele!

Insändare · Published aug 14, 2019 at 01:15

Vid Kommunstyrelsens sammanträde 19-06-28, fattades beslut om att säga upp hyresavtalet med Region Västerbotten angående särskilda boendet Stugan. Avtalet sägs upp när avtalstiden löper ut 2020.

Paniken över det växande ekonomiska underskott som kommunen har gör att majoriteten i Åsele gör tvära kast i beslutsfattandet. Det finns risk att Region Västerbotten lägger ned akutvårdsavdelningen och jourer på helg och nätter och då finns ingen möjlighet för de 4 korttidsplatserna som kommunen har avtal med Region Västerbotten, att finnas kvar.

Vi inom Centerpartiet, och Liberalerna ser allvarligt på det som händer i vår kommun. Äldreboendet Stugan kostar 650 000 kr i hyra/år.

Socialdemokraterna och Åselepartiet måste lyssna till oppositionen. Många tankar och förslag finns för att kommunens ekonomi liksom service till äldre skall bli bättre.

Lägg inte ner fungerande och kostnadseffektiva avdelningar som Stugan och Tallmon! Skapa trygghetsboenden för äldre i stället för att öka kostnaderna för hemtjänst och bostadsanpassning.

Centerkvinnorna Åsele/Fredrika

Skapa trygghetsboenden för äldre i stället för att öka kostnaderna för hemtjänst och bostadsanpassning.

Glesbygden kan inte längre vara landets bidragsgivare

Skattereformen måste få ett innehåll som sätter stopp för delningen av landet i välmående storstadsområden och fattig landsbygd. I sitt sommartal i Kristinehamn sa statsminister...

Våga skapa attraktiva orter

Hur bygger man attraktiva samhällen? Det är en fråga som inte bara engagerar mig utan som även landat i knäna på varje enskild ort och kommun att begrunda.

Tandvård är en rättvisefråga!

I helgen fick vi riksdagsledamöter flera mail från västerbottningar angående tandvården. I mailen uppmanades vi politiker i riksdagen att agera för en rättvis tandvård. Ett...

Stoppa sociala dumpningen

Rika kommuner med tillväxt i närheten av storstäderna dumpar människor med sociala problem i glesbygden. Det kan vara missbrukare som behöver vård, invandrare som står långt från...

V: Vi jobbar för jämlikhet och en grön omställning

Sverige har länge varit ett av världens mest jämlika länder. Ett land där vi sökte gemensamma lösningar på våra problem. Tyvärr har det under en lång tid förts en politik som...

Ska vi fortsätta godta smulor?

Synen är noll på de långa distanserna, på nära håll finns de många nyanserna” skrev Tage Danielsson och inga ord kan kännas mer rätt när det gäller landsbygdspolitiken.