Lördag 4 juli 2020

Lokaltidningen

Kören Vox Lapponica sjöng vid julottan i Vinlidens byastuga. Foto: TORE MANNBERG

Vox Lapponica sjöng på julottan i Vinliden

VINLIDEN · Published jan 3, 2020 at 10:00

På juldagens morgon, i enastående vintermiljö, hölls julotta i Vinlidens byastuga. Intresseföreningens ordförande Gunny Bertilsson hälsade välkommen till Vinliden. Från Svenska kyrkan medverkade prästen Martin Walldén och kantor Viktora Dahlström, samt dagen till ära, kören Vox Lapponica.

Efter inledande psalmsång ledde Martin Walldén församlingen in i julens budskap, läste julevangeliet samt höll en kort predikan. Kören framförde flera fina musikstycken, bland annat "Förunderligt och märkligt" av Carl Nielsen och "Jul jul strålande jul" av Gustaf Nordqvist. Viktoria Dahlström, som också var körledare, sjöng "Det är en ros utsprungen" solo samt "En stjärna lyser så klar", i duett med Janne Lennartsson.

Julens sånger är både välkända och lättsjungna och den talrika församlingen var verkligen med på noterna. Därtill, med stöd av kören, lyfte verkligen psalmsången i byastugan.

Julottan, som blev en fin musikgudstjänst, avslutades med kyrkkaffe som intresseföreningen bjöd in till.

Hästveckans framtid

LYCKSELE När arrangörerna för Hästveckan inte orkar längre finns det unga nya krafter som är redo att ta över. Haley Nystedt är en av dem och ser fram emot att arrangera en egen...

Drönarna flyger närmre

ÅSELE Allt började med en etablering av vindkraft i södra Lappland, vilket ledde till att Åsele nu är delaktig i ett forskningsprojekt för samhällsnyttiga drönare. Arbetet med...

Eldningsförbudet upphävs

INLANDET Eldningsförbudet i södra Lappland upphävs efter ett möte med länsstyrelsen.
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport