Tisdag 20 augusti 2019

Lokaltidningen

Vilhelmina museum är inrymt i de gamla sockenstugan från 1890-talet. Foto: ANNITA PERSSON

Visade filmer från förr

VILHELMINA · Published maj 4, 2019 at 11:15

SPF Seniorerna i Vilhelmina har hållit månadsmöte på Folkets hus. Ett 50-tal medlemmar kom, trots det fina vädret, för att titta på gamla filmer från Vilhelmina.

Filmerna som visades var "En fjällbygd" och "Kultsjödalen", under de olika årstiderna på 50-talet. Inspelningarna hade gjorts i flera byar, bland annat Lövberg, Grundfors, Latikberg, Marsliden och flera fina platser i kommunen. Folkmängden då var 10 000 personer i kommunen. Att vår generation har varit med om en intressant resa under vår livstid var nog alla överens om.

Innan det blev dags för kaffe informerade ordförande Bertil Holmgren om kommande resor och vice ordförande Kent Dahlberg från distriktsårsmötet i Lycksele.

Bybor nekades köpa husen

BLATTNICKSELE Flera bybor har de senare åren försökt köpa de hus som kommunens fastighetsbolag Sorselebo AB nu säljer som ett helt kvarter. – Vi är flera som försökt men fått...

Vill stoppa byggplanerna

HEMAVAN Bybor, stugägare och föreningar i Hemavan kräver nu att Storumans kommun stoppar det pågående detaljplanearbetet på Kungsplatån nordöst om Högfjällshotellet. – Förslaget...

Familjedag med drag

LYCKSELE I lördags anordnades en familjedag i Lycksele för tredje gången i ordningen. De många aktiviteterna lockade cirka 200 personer.

Fördömer jaktsabotage

Länet Inför älgjakten har hundratals jakttorn i Sverige vandaliserats. Aktivister berömmer aktionerna på nätet. – Det är inte lagligt att förstöra andras egendom, säger Jimmy...

Fartfylld ungdomssektion

Åsele I mars startade Åsele MS en ungdomssektion för att locka fler ungdomar till motorsporten. Nu planerar ungdomsgruppen olika aktiviteter och en egenbyggd folkracebil.