Måndag 17 juni 2019

Lokaltidningen

Vilhelmina museum är inrymt i de gamla sockenstugan från 1890-talet. Foto: ANNITA PERSSON

Visade filmer från förr

VILHELMINA · Published maj 4, 2019 at 11:15

SPF Seniorerna i Vilhelmina har hållit månadsmöte på Folkets hus. Ett 50-tal medlemmar kom, trots det fina vädret, för att titta på gamla filmer från Vilhelmina.

Filmerna som visades var "En fjällbygd" och "Kultsjödalen", under de olika årstiderna på 50-talet. Inspelningarna hade gjorts i flera byar, bland annat Lövberg, Grundfors, Latikberg, Marsliden och flera fina platser i kommunen. Folkmängden då var 10 000 personer i kommunen. Att vår generation har varit med om en intressant resa under vår livstid var nog alla överens om.

Innan det blev dags för kaffe informerade ordförande Bertil Holmgren om kommande resor och vice ordförande Kent Dahlberg från distriktsårsmötet i Lycksele.

Grahn inte topp tre – men har fått fram sitt budskap

DOROTEA På söndag frågas de tre toppkandidaterna inför Liberalernas partiledarval ut i Umeå. Nicke Grahn, Dorotea, är inte en av dom.

Brist på trafiklärare – väntan på körlektioner blir lång

Vilhelmina/Länet Många trafikskolor i länet har det tufft att hitta lärare, vilket leder till att eleverna får vänta flera veckor på att boka körlektioner. "Det är inte alls bra".

Fler finner Björnlandet

ÅSELE Antalet besökare i Björnlandets nationalpark i ökar och 2019 väntas bli ett nytt toppår.

Låg moms – men inte för allt

Länet Momsen på naturguidningar har sänkts, höjts och sänkts igen under loppet av ett och ett halvt år. Höjningen från 6 till 25 procent i KD- och M-budgeten stoppas av en ny...