Tisdag 19 februari 2019

Lokaltidningen

Unga bönder i Gafsele

GAFSELE · Published nov 29, 2018 at 17:15

På inbjudan av Berit Oderstål, Gafsele, gav sig en stor skara SPF-medlemmar från Åsele på månadsmöte till ”Byn som int´ stärn å”, drygt 2 mil söder om Åsele.

Med ett varmt välkommande satte sig seniorerna till bords i Bygdegården. Först presenterade Anna Enfeldt sin och makens familjeföretag, Lappmarksbonden. De odlar, lagrar och paketerar potatis. Försäljning sker genom egna turer över ett stort geografiskt område.

Sedan berättade Noomi From Norlin om sin och makens familjeföretag, Lindero Lantbruk, med 54 mjölkkor, vars mjölk levereras till Norrmejerier.

Förutom huvudnäringarna på de båda gårdarna, så hinner bönderna med att ta på sig politiska uppdrag, entreprenörskap samt att vara skogsägare och engagerade i föreningslivet.

Seniorerna uttryckte sin beundran över de unga entusiastiska bönderna, som tagit över sina gårdar av föräldrar i samband med generationsskiften.

Köttsoppan med klimp smakade ljuvligt och dagen avslutades med en film som visade Gafseles olika aktiviteter, byn som bland annat har blivit ett centrum för slädhundssporten.

Lyckselerestaurang fick utmärkelse för viner

LYCKSELE Munskänkarna i Lycksele har delat ut utmärkelsen Årets vinkrogar till Restaurang 64 grader på Hotell Lappland, för andra året i rad. – Det är kul att det finns en bra...

Snowboard het sport i Klimpfjäll

Klimpfjäll Nu i veckan drar den stora vinter- och sportlovssäsongen i gång runt omkring på våra skidanläggningar i inlandet. I Klimpfjäll är man förberedd och från och med denna...

Polisen nöjda med skoteråkarna i Västerbotten

INLANDET Hos polisen är man i stort sett nöjd med hur skoteråkarna beter sig. Däremot har polisen märkt av en restriktivare hållning hos markägare.

Skogsbolag ställer in jakt

Inlandet I förra veckan ansökte Sveaskog, Holmen och SCA gemensamt om skyddsjakt på älg i Storuman, Lycksele och Åsele kommuner. Av de önskade 70 älgarna beviljade länsstyrelsen bara 20...