Måndag 18 november 2019

Lokaltidningen

MayGun och Kjell-Erik Näslund underhöll på Vinlidendagen. Foto: LENA SVENSSON

Trivsamt på Vinlidendagen

VINLIDEN · Published jul 25, 2019 at 19:15

Med sommarpsalm inleddes årets Vinlidendag i fagraste skrud. Prästen Martin Walldén med musiker Lars-Ola Granberg på piano höll en andakt med text från Matteusevangeliet där Jesus frågar ”Vem säger ni att jag är?”.

Denna viktigaste fråga där han går bredvid oss och sträcker ut sin hand och vi har alla skäl att fatta tag i den utsträckta handen för stöd till livets alla pusselbitar. De lättsjungna psalmerna steg mot taket och de ledde till en fin övergång till musikerna MayGun och Kjell-Erik Näslund för en härlig musikstund.

Mycket finstämt framförde de bland annat ”Lätt som en sommarfjäril”, Janis Joplins till svenska översatta ”Anna och mig” och Kristina Lugns ”Nu mår jag mycket bättre” tonsatt av Benny Andersson. Som de erfarna musiker och underhållare MayGun och Kjell-Erik är sjöng de också visor med lokal anknytning samt ledde allsång.

Sommartemat gällde för dagen för såväl lunchen som för tipspromenaden. Till Vinlidendagen hör också ett lotteri med skänkta vinster liksom det rejälaste kaffebord och en stunds musik som avslutning.

I samband med Vinlidendagen höll Vinlidens Intresseförening sitt årsmöte. Av verksamhetsberättelsen framgår att föreningen haft ett aktivt år med många arrangemang, att medlemsantalet är stabilt och att föreningens ekonomi är god. Till ordförande för föreningen omvaldes Gunny Bertilsson.

Belönad för sin forskargärning

Risbäck Umeåforskaren Nils Skoglund, från Holmsjö, utanför Risbäck i Dorotea, har prisats av Kungliga Skytteanska samfundet.

Förslag om dyrare VA-taxa för fast boende

HEMAVAN Fritidshusökningen i Hemavan innebar att en helt ny vattentäkt måste ordnas. Nu ser det ut som om ortsbor tvingas stå för en större del av kostnaden än fritidshusägarna i...

Pigg 80-åring firades med jubileumslunch i Lycksele

LYCKSELE Det var både festligt och fullsatt när SPF Seniorerna i Västerbotten firade föreningens 80 år med en jubileumslunch i Lycksele. – Det var en väldigt givande, spännande...

Christer Hedlund blev Årets företagare

LYCKSELE Christer Hedlund, Maxmoduler, utsågs på fredagkvällen till Årets företagare på Guldkalaset i Lycksele. Ytterligare sju företag och en förening, Lycksele Ateljé,...