Tisdag 19 februari 2019

Lokaltidningen

Jon Elis Jonsson, Nils Danielsson och Stig Viktorsson underhöll med sina dragspel. Foto: TORE DAVIDSSON

Trevlig paltfest i Dorotea

DOROTEA · Published nov 16, 2018 at 17:15

Reumatikerföreningen Södra Lappmarken har haft sitt oktobermöte och ett stort antal medlemmar hade mött upp.

Ordförande Irene Edlund hälsade välkommen till paltfesten i pingstkyrkans lokaler, samt informerade om föreningens kommande aktiviteter. Kjell Selander, som representerar föreningen i nämnden för folkhälsa och primärvård i södra Lappland, deltog. Nämnden har arrangerat en livslustdag, Ta vara på det friska.

Kjell höll en resumé om vad dagen innehöll och citerade dagens föreläsare, professor Lars Jacobsson, som delade med sig av sin djupa kunskap.

Ordförande hälsade fem nya medlemmar välkomna i föreningen. Sedan bjöd hon till bords, medlemmarna trivdes och palten smakade bra. Vid kaffet och kakan bjöds det på musikunderhållning på dragspel av Stig Viktorsson, Nils Danielsson och Jon Elis Johansson.

Dagen avslutades med att ordföranden tackade alla för att de kommit och tackade också de som hjälpt till i köket. Hon hälsade alla välkommen till julfesten som hålls i Vilhelmina. Så småningom skildes medlemmarna mätta och belåtna efter en trivsam eftermiddag.

Lyckselerestaurang fick utmärkelse för viner

LYCKSELE Munskänkarna i Lycksele har delat ut utmärkelsen Årets vinkrogar till Restaurang 64 grader på Hotell Lappland, för andra året i rad. – Det är kul att det finns en bra...

Snowboard het sport i Klimpfjäll

Klimpfjäll Nu i veckan drar den stora vinter- och sportlovssäsongen i gång runt omkring på våra skidanläggningar i inlandet. I Klimpfjäll är man förberedd och från och med denna...

Polisen nöjda med skoteråkarna i Västerbotten

INLANDET Hos polisen är man i stort sett nöjd med hur skoteråkarna beter sig. Däremot har polisen märkt av en restriktivare hållning hos markägare.

Skogsbolag ställer in jakt

Inlandet I förra veckan ansökte Sveaskog, Holmen och SCA gemensamt om skyddsjakt på älg i Storuman, Lycksele och Åsele kommuner. Av de önskade 70 älgarna beviljade länsstyrelsen bara 20...