Måndag 20 maj 2019

Lokaltidningen

Jon Elis Jonsson, Nils Danielsson och Stig Viktorsson underhöll med sina dragspel. Foto: TORE DAVIDSSON

Trevlig paltfest i Dorotea

DOROTEA · Published nov 16, 2018 at 17:15

Reumatikerföreningen Södra Lappmarken har haft sitt oktobermöte och ett stort antal medlemmar hade mött upp.

Ordförande Irene Edlund hälsade välkommen till paltfesten i pingstkyrkans lokaler, samt informerade om föreningens kommande aktiviteter. Kjell Selander, som representerar föreningen i nämnden för folkhälsa och primärvård i södra Lappland, deltog. Nämnden har arrangerat en livslustdag, Ta vara på det friska.

Kjell höll en resumé om vad dagen innehöll och citerade dagens föreläsare, professor Lars Jacobsson, som delade med sig av sin djupa kunskap.

Ordförande hälsade fem nya medlemmar välkomna i föreningen. Sedan bjöd hon till bords, medlemmarna trivdes och palten smakade bra. Vid kaffet och kakan bjöds det på musikunderhållning på dragspel av Stig Viktorsson, Nils Danielsson och Jon Elis Johansson.

Dagen avslutades med att ordföranden tackade alla för att de kommit och tackade också de som hjälpt till i köket. Hon hälsade alla välkommen till julfesten som hålls i Vilhelmina. Så småningom skildes medlemmarna mätta och belåtna efter en trivsam eftermiddag.

Dags för manifestation för Inlandsupproret

Inlandet På lördag är det dags för Inlandsupprorets första manifestation. I lokaltidningens spridningsområdet blir det i Vilhelmina, Lycksele, Åsele och Sorsele.

Åsele kommun i topp tio

ÅSELE I en jämförande skolundersökning som Lärarnas Riksförbund gjort om kommunernas satsningar och resultat i grundskolan hamnar Åsele i topp tio. För Lycksele ser det sämre ut.

GRAFIK: Familjehem – en industri på 100 miljoner

Länet Förra året betalade länets kommuner över 100 miljoner kronor till familjehemsbolag. Många av dem beskriver företeelsen som problematisk.

Kommuner går ihop för att lösa problemet

Länet Flera kommuner i Västerbottens inland diskuterar nu ett samarbete för att lösa bristen på familjehem.