Måndag 18 november 2019

Lokaltidningen

Det sjöngs och skrapades lotter när PRO i Vilhelmina hade temadag. Foto: BERNDT KARLSSON

Temadag hos PRO

VILHELMINA · Published nov 1, 2019 at 14:15

Vilhelmina PRO har haft en temadag med allsång. 90 medlemmar hade anmält sig plus några som bjudits in för att förhoppningsvis bli medlemmar och av dessa kom fem personer.

Alla inbjudna gäster och nyblivna medlemmar under oktober fick varsin PRO-skraplott. Ordförande Berndt Karlsson hälsade alla hjärtligt välkomna och särskilt då allsångsledarna Åke och Edit Löfqvist. Dessa satte nu igång att spela och sjunga och efter första låten fick en del grupper runt borden välja vilken låt de ville sjunga.

Stämningen var hög och för varje låt så blev sången bättre och bättre för blygheten lossnade eftersom. Berndt tackade Åke och Edit för deras engagemang och gav dem ett kuvert med skrapglädje.

Efter en timmes sång så var alla sugna på kaffe och hembakt fikabröd. De som bakat var Eva Wilhelmsson, Berndt Karlsson, Hugo Eriksson, Ella Sollén, Ann-Sofi Vestergård vilka ropades fram och fick var sin PRO-skraplott och en stor applåd. Som vanligt på dessa träffar så säljs det ju lotter och alla satt nu och väntade på den stora vinsten. Allt överblivet fikabröd delades upp och lades på prisbordet. Som avslutning tackade Berndt för deltagandet och lottköpen.

Belönad för sin forskargärning

Risbäck Umeåforskaren Nils Skoglund, från Holmsjö, utanför Risbäck i Dorotea, har prisats av Kungliga Skytteanska samfundet.

Förslag om dyrare VA-taxa för fast boende

HEMAVAN Fritidshusökningen i Hemavan innebar att en helt ny vattentäkt måste ordnas. Nu ser det ut som om ortsbor tvingas stå för en större del av kostnaden än fritidshusägarna i...

Pigg 80-åring firades med jubileumslunch i Lycksele

LYCKSELE Det var både festligt och fullsatt när SPF Seniorerna i Västerbotten firade föreningens 80 år med en jubileumslunch i Lycksele. – Det var en väldigt givande, spännande...

Christer Hedlund blev Årets företagare

LYCKSELE Christer Hedlund, Maxmoduler, utsågs på fredagkvällen till Årets företagare på Guldkalaset i Lycksele. Ytterligare sju företag och en förening, Lycksele Ateljé,...