Tisdag 12 november 2019

Lokaltidningen

Stor kusinträff i Sorsele

Sorsele · Published jul 20, 2019 at 10:15

Barnbarn till Ida och Hugo Abrahamsson i Liden, Sorsele, träffades i dagarna tre för att umgås, ha trevligt och minnas tidigare möten.

Med var också respektive samt några barnbarnsbarn med respektive. Ida och Hugo Abrahamsson fick sju barn. Den yngsta, snart 92-åriga Hillevi, är den enda som finns kvar idag.

Pappa Hugo dog redan 1929 bara 45 år gammal, innan Hillevi fyllt 2 år. Barnen växte alla upp inom Sverige och det blev fjorton barnbarn mellan åren 1939 och 1962.

Anne-Christine Abrahamsson hade ordnat träffen med hjälp av Jonas Björkemar, den yngste kusinen, och bjöd in till hennes stuga i Liden på fredagen..

Sedan blev det fortsättning i Liden på lördag och middag på Hotel River, Sorsele. Avslutning på söndag hos Torbjörn Brannemo med lunch och sightseeing i Fjällnäs och till Laisälven.

Moster/faster Hillevi var i allas tankar, trots att hon inte kunde vara med på riktigt. Astrid Karlsson tar ett särskilt ansvar för henne. Alla var mycket nöjda och glada över denna lyckade kusinträff.

Isabell ser fram mot futsalpremiären i Umeå

DOROTEA Inlandslaget, som hade premiär i damernas division 3-fotboll denna säsong, laddar om och satsar på futsal i vinter. – Några har spelat futsal med pojklag förut, men för...

Nytt koncept ger älven huvudroll

LYCKSELE Umeälven genom Lycksele är en outnyttjad resurs. Med det som bakgrund har det startat ett projekt som ska lyfta fram Lycksele som vinterdestination. – Så fort det blir...

Vilhelmina manifesterade mot droger

Vilhelmina Vid lunchtid på fredagen var det en manifestation mot droger och en minnesstund för de två unga människor som den senaste tiden mist livet på grund av missbruk.

Färre kor men samma mjölkvikt

LÄNET Antalet mjölkkor och mjölkgårdar minskar snabbt i Sverige. Tack vare fler medlemmar, ett utökat upptagningsområde och mer produktiva kor kan Norrmejerier fortsatt väga in...

Stor skillnad i ekomjölk

LÄNET Det finns närmare 59 000 ekologiska mjölkkor i Sverige. Det utgör 18 procent av den totala mängden mjölkkor i Sverige. Men skillnaden mellan länen är stora.