Måndag 27 januari 2020

Lokaltidningen

Stor kusinträff i Sorsele

Sorsele · Published jul 20, 2019 at 10:15

Barnbarn till Ida och Hugo Abrahamsson i Liden, Sorsele, träffades i dagarna tre för att umgås, ha trevligt och minnas tidigare möten.

Med var också respektive samt några barnbarnsbarn med respektive. Ida och Hugo Abrahamsson fick sju barn. Den yngsta, snart 92-åriga Hillevi, är den enda som finns kvar idag.

Pappa Hugo dog redan 1929 bara 45 år gammal, innan Hillevi fyllt 2 år. Barnen växte alla upp inom Sverige och det blev fjorton barnbarn mellan åren 1939 och 1962.

Anne-Christine Abrahamsson hade ordnat träffen med hjälp av Jonas Björkemar, den yngste kusinen, och bjöd in till hennes stuga i Liden på fredagen..

Sedan blev det fortsättning i Liden på lördag och middag på Hotel River, Sorsele. Avslutning på söndag hos Torbjörn Brannemo med lunch och sightseeing i Fjällnäs och till Laisälven.

Moster/faster Hillevi var i allas tankar, trots att hon inte kunde vara med på riktigt. Astrid Karlsson tar ett särskilt ansvar för henne. Alla var mycket nöjda och glada över denna lyckade kusinträff.

Stort intresse för ”draget”

AMMARNÄS 28 lag är anmälda till Vindelälvsdraget, draghundstävlingen som körs 13-15 mars. – Vi har många lag anmälda och bland dem lag som inte var med ifjol. Det känns kul,...

Hälften så stora utsläpp som man trott

STORUMAN En översyn av beräkningsmodellen för utsläpp av växthusgaser visar att uppgifterna om utsläpp från snöskotrar varit klart överdrivna. Myndigheterna har missat att...

Stora skidtävlingar i Lycksele

LYCKSELE Den 14-16 februari avgörs stora tävlingar på skidstadion i Lycksele. – Vi är väl förberedda, det är bara att hoppas att det inte blir för kallt, i övrigt har vi koll på...

Viktig seger inför SM

STORUMAN Storumanföraren Wilma Jonsson har som mål att vinna SM-serien i skotercross i år och i helgen stod hon som segare i första deltävlingen av finländska mästerskapen. – Jag...