Fredag 23 augusti 2019

Lokaltidningen

Stig Hörberg valdes till ny ordförande för Norrskog

DOROTEA · Published jun 11, 2019 at 10:15

Första veckan i juni hade skogsägarna Norrskog årsstämma på Medborgarhuset i Dorotea. Ett 60-tal stämmoombud samt styrelse och besökare samlades för att avhandla både föregående års resultat, val för kommande år samt ett antal motioner.

Per Söderberg från Östersund var effektiv mötesordförande och Hilda Runsten höll ett anförande om aktiva skogsägare.

Gunnar Heibring från Valsjöby, som varit förtroendevald i 25 år, och de sista 12 åren som styrelsens ordförande, hade avböjt omval. Därför avtackades han nu av både stämman, styrelsekollegor, representanter för övriga förtroendevalda, samt även Mellanskogs ordförande Karin Perers som åkt tåg och buss i 13 timmar för att vara med i Dorotea.

Till ny ordförande valdes Stig Hörberg från Torsboda utanför Sundsvall.

”Handlar om att kraftsamla”

SORSELE Sorselebon Leopold Sjöström har varit med sedan första början med arbetet att göra Vindelälven till ett biosfärområde. Redan 2005 började arbetet att få med älven på...

Familjedag med drag

LYCKSELE I lördags anordnades en familjedag i Lycksele för tredje gången i ordningen. De många aktiviteterna lockade cirka 200 personer.

Konstled fick konstverk

DOROTEA Förra veckan invigdes konstverket "En god natts sömn" på konstleden i Borgafjäll, tillsammans med två restaurerade kåtor. Projektet är en avknoppning från...