Måndag 17 juni 2019

Lokaltidningen

Stig Hörberg valdes till ny ordförande för Norrskog

DOROTEA · Published jun 11, 2019 at 10:15

Första veckan i juni hade skogsägarna Norrskog årsstämma på Medborgarhuset i Dorotea. Ett 60-tal stämmoombud samt styrelse och besökare samlades för att avhandla både föregående års resultat, val för kommande år samt ett antal motioner.

Per Söderberg från Östersund var effektiv mötesordförande och Hilda Runsten höll ett anförande om aktiva skogsägare.

Gunnar Heibring från Valsjöby, som varit förtroendevald i 25 år, och de sista 12 åren som styrelsens ordförande, hade avböjt omval. Därför avtackades han nu av både stämman, styrelsekollegor, representanter för övriga förtroendevalda, samt även Mellanskogs ordförande Karin Perers som åkt tåg och buss i 13 timmar för att vara med i Dorotea.

Till ny ordförande valdes Stig Hörberg från Torsboda utanför Sundsvall.

Grahn inte topp tre – men har fått fram sitt budskap

DOROTEA På söndag frågas de tre toppkandidaterna inför Liberalernas partiledarval ut i Umeå. Nicke Grahn, Dorotea, är inte en av dom.

Brist på trafiklärare – väntan på körlektioner blir lång

Vilhelmina/Länet Många trafikskolor i länet har det tufft att hitta lärare, vilket leder till att eleverna får vänta flera veckor på att boka körlektioner. "Det är inte alls bra".

Fler finner Björnlandet

ÅSELE Antalet besökare i Björnlandets nationalpark i ökar och 2019 väntas bli ett nytt toppår.

Låg moms – men inte för allt

Länet Momsen på naturguidningar har sänkts, höjts och sänkts igen under loppet av ett och ett halvt år. Höjningen från 6 till 25 procent i KD- och M-budgeten stoppas av en ny...