Lördag 4 juli 2020

Lokaltidningen

Åselekören Hemkört med gäster bjöd på en minnesvärd konsert i Åsele kyrka. Foto: PATRICH ORRESOL

Stark nyårskonsert i Åsele kyrka

ÅSELE · Published jan 13, 2020 at 14:00

Åselekören Hemkört höll sin nyårskonsert i Åsele kyrka på nyårsafton. Det blev en trevlig konsert som fyllde kyrkans alla bänkrader, med både spex och traditionell sång från den 20 personer starka kören. Kören bjöd på underhållande nummer från Astrid Lindgren, bland annat sånger från Emil i Lönneberga och Pippi Långstrump samt ett sångnummer från barnprogrammet Babblarna.

Till i år hade kören satsat på att bjuda in ungdomar som ville vara med och sjunga i kyrkan. Ett större antal hade antagit inbjudan. De unga Åseleungdomarna såg verkligen till att förgylla konserten. Odd Tuesdays, talangfulla ungdomar från Åsele, framförde bland annat Abbas Supertrouper. Jesper Nilsson, en ung skolad sångare, bjöd på bland annat sången Koppången, som Per-Erik Moraeus skrivit. Till toner från Petri Kivimäkis saxofon blev det en av konsertens höjdpunkter.

Andra ungdomar som var på plats och sjöng var Rasmus Ågebro och Lovisa Eriksson som framförde passande nog Magnus Carlssons Julens tid är här och 15-åriga Agnes Isaksson som framförde en balladen Lost without you.

Åselekören Hemkört är nu inne på sitt elfte år som kör. Därav inbjöds körens fyra tenorer av körens dirigent Petronella Arnqvist, att sjunga en egen sång, en svensk version av Stings hitlåt Every breath you take på svenska; Varje steg du tar. De kvinnliga tenorna är Elizabeth Ayvazian, Mona-Lill Svanlund, Maud Genbäck och Birgitta Norrlänning. Värt att påpeka är att alla fyra varit med från starten av kören.

Den unga körmedlemmen Ronja Bäckman sjöng den välkända sången Välkommen hem, ackompanjerad av kören.

Som avslutning bjöd kören och de alla inbjudna ungdomarna publiken att sjunga med dem i Happy New Year. En passande avslutning på en bra konsert.

Hästveckans framtid

LYCKSELE När arrangörerna för Hästveckan inte orkar längre finns det unga nya krafter som är redo att ta över. Haley Nystedt är en av dem och ser fram emot att arrangera en egen...

Drönarna flyger närmre

ÅSELE Allt började med en etablering av vindkraft i södra Lappland, vilket ledde till att Åsele nu är delaktig i ett forskningsprojekt för samhällsnyttiga drönare. Arbetet med...

Eldningsförbudet upphävs

INLANDET Eldningsförbudet i södra Lappland upphävs efter ett möte med länsstyrelsen.
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport