Måndag 17 juni 2019

Lokaltidningen

Kenneth Nielsen i full aktion med motorsågen. Foto: ANNITA PERSSON

SPF Vilhelmina på hemliga resa

VILHELMINA · Published jun 9, 2019 at 10:15

SPF Seniorerna i Vilhelmina har anordnat en hemlig endagsresa. Intresset var stort då bussen fylldes till sista plats och vädret var fantastiskt fint.

Första stopp var Ormsjö för ett besök på affären Fyra Händer och loppis. Resan fortsatte till Dorotea, där representanter för SPF tog emot uppe vid kyrkan och bland annat berättade om hur två skulpturer av konstnären Carl Milles hamnat i Dorotea kyrka.

Sedan fick besökarna en intressant berättelse av Karl-Erik Lindmark om skulpturgruppen Nattvarden. Konstverket är gjort av norske konstnären Björn Martinius och kan beskådas i kapellet nära kyrkan. Därefter var det dags för en god lunch i Doro Camps stora kåta som flyttats från Umeå.

Mätta och belåtna fortsatte deltagarna resan till Fågelsta med besök hos träskulptören Kenneth Nielsen. Han guidade gruppen på en tipspromenad där de skulle räkna hur många träskulpturer som fanns i träd och på marken.

Den som hade rätt antal eller närmast rätt fick en träskulptur i vinst, som Kenneth gjorde medan alla tittade på. Stor skicklighet med motorsågen. Vinnare blev Siv Enebjörk. Nöjda efter en trevlig dag startade hemresan. 

Grahn inte topp tre – men har fått fram sitt budskap

DOROTEA På söndag frågas de tre toppkandidaterna inför Liberalernas partiledarval ut i Umeå. Nicke Grahn, Dorotea, är inte en av dom.

Brist på trafiklärare – väntan på körlektioner blir lång

Vilhelmina/Länet Många trafikskolor i länet har det tufft att hitta lärare, vilket leder till att eleverna får vänta flera veckor på att boka körlektioner. "Det är inte alls bra".

Fler finner Björnlandet

ÅSELE Antalet besökare i Björnlandets nationalpark i ökar och 2019 väntas bli ett nytt toppår.

Låg moms – men inte för allt

Länet Momsen på naturguidningar har sänkts, höjts och sänkts igen under loppet av ett och ett halvt år. Höjningen från 6 till 25 procent i KD- och M-budgeten stoppas av en ny...