Onsdag 12 maj 2021

Lokaltidningen

Häxan Maja Stormhatt underhåller barn med sagostund. Foto: IDA HEDMAN

Spännande läslov i Fredrika

FREDRIKA · Published nov 3, 2020 at 18:15

Häxor, spöken och bus är vanligt förekommande så här års i Halloween-tider, så också i Fredrika. Här har de ideella föreningarna Fredrikas framtid och Fredrika IK gått samman för att ge barnen spännande upplevelser under läslovet.

Först ut var arrangemanget ”En häxa på biblioteket”, där häxan Maja Stormhatt med sina tre spindelkompisar busade och läste läskiga sagor. Under onsdagen bjöd FIK in till skattjakt i skogen, där barnen lockades till rörelse, gemenskap och skratt och när skatten var hittad bjöd föreningen både barn och medföljande vuxna på nybakad pizza från Fredrika pizzeria.

Även under torsdagen fanns aktiviteter på Fredrika bibliotek, såväl läsbingo som tipsrunda, för att locka de yngre till lässtimulerande aktiviteter. Läslovet avslutades med en läskig och gåtfull mörkerstig i skogen som lockade både unga och äldre och som höjde pulsen på de flesta.

Det virriga spöket Gråa damen höll i rodret under kvällen och lyckades till slut med barnens list lösa gåtorna och därmed finna lösenordet som krävdes för att öppna den hemliga lådan där kvällens gosaker fanns gömda. I eldens sken berättades en och en annan spökhistoria och aldrig har nog grillad falukorv smakat så gott som efter denna kvällspromenad genom skogen bland spöken och annat oknytt.

Fler nyheter från Södra Lappland
Lokaltidningen rekommenderar

Storuman inleder med berättarkvällar utomhus

UMNÄS Storumans kommun utsågs till Årets berättarkommun 2020/2021. Men på grund av coronapandemin som gjort det omöjligt att träffas i större grupper har berättaråret förlängts...

Tommy blev regiondirektör i pandemins andra våg

ÖRTRÄSK/UMEÅ Det var i februari som den Örträskbördige Tommy Svensson vid Region Västerbotten fick erbjudandet om att ta över som tillförordnad regiondirektör. Efter ett par år...

Vildmarksvägen plogas i slow-tv

STEKENJOKK Vandrande älgar ersätts nu med bland annat plogningen av Vildmarksvägen i SVT:s nya tv-program Mot ljusare tider, även det i det populära formatet slow-tv.
Läs om
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport
Mina Mellotankar