Tisdag 19 februari 2019

Lokaltidningen

Soppa, sång och musik hos PRO

LYCKSELE · Published jan 29, 2019 at 18:15

Året för PRO i Lycksele inleddes med celebert besök av nyvalda kommunalrådet Christer Rönnlund, M. Han informerade om de utredningsuppdrag som kommunalfullmäktige beslutat om, att utreda frågan om valfrihet i hemtjänsten och konkurrensutsättning av gatu- och parkverksamheten.

Han informerade även om det arbete som pågår för att utveckla Lyckseles attraktivitet med tillväxt, utveckling och inflyttning. Man samarbetar där med en rad olika aktörer inom närings- och föreningsliv, civilsamhället och kommuninvånare.

Därefter togs tillfället i akt att fylla kommunalrådets eventuella kunskapsluckor om PRO, som en partipolitiskt och religiöst obunden organisation med stor betydelse för pensionärer, lokalt, regionalt och nationellt. Ett medskick lämnades, nämligen att Lycksele kommun, i likhet med flera andra, delar ut gratis broddar till pensionärer.

De medlemmar som trotsat den bistra vinterkylan möttes av en kryddig, rykande het soppa som värmde frusna PRO-själar. Ännu varmare blev det av den musikaliska underhållning som duon Erikz bestod oss med. En skön blandning av 60-tals rock och pop.

Det ryckte nog i en och annan av danslust men ingen tog ordförande Marika Lindgrens uppmaning på orden att ta sig en svängom.

Studieorganisatören Inger Johansson informerade om projektet ”Aldrig ensam” som drivs av PRO tillsammans SPF Seniorerna och SKPF. Projektet syftar till att minska äldres ensamhet. En första träff har hållits med de lokala pensionärsorganisationerna.

Eivor Husing informerade om valberedningens pågående arbete och uppmanade de närvarande att nominera kandidater. Förslag till nya revisorer fram till årsmötet presenterades. Ann-Marie Oscarsson valdes till revisor och Rolf Götesson till ersättare. Kvar sedan tidigare är Rune Åkerlund.

Dagens kafé avrundades med mera musik och efter lotteridragning kunde ordförande avsluta med en önskan om välkommen åter den 21 februari.

Lyckselerestaurang fick utmärkelse för viner

LYCKSELE Munskänkarna i Lycksele har delat ut utmärkelsen Årets vinkrogar till Restaurang 64 grader på Hotell Lappland, för andra året i rad. – Det är kul att det finns en bra...

Snowboard het sport i Klimpfjäll

Klimpfjäll Nu i veckan drar den stora vinter- och sportlovssäsongen i gång runt omkring på våra skidanläggningar i inlandet. I Klimpfjäll är man förberedd och från och med denna...

Polisen nöjda med skoteråkarna i Västerbotten

INLANDET Hos polisen är man i stort sett nöjd med hur skoteråkarna beter sig. Däremot har polisen märkt av en restriktivare hållning hos markägare.

Skogsbolag ställer in jakt

Inlandet I förra veckan ansökte Sveaskog, Holmen och SCA gemensamt om skyddsjakt på älg i Storuman, Lycksele och Åsele kommuner. Av de önskade 70 älgarna beviljade länsstyrelsen bara 20...