Lördag 4 juli 2020

Lokaltidningen

Årsmöte eller inte, vem säger nej till en semla? Hos PRO i Åsele åts de med frisk aptit. Foto: GLADY/PIXABAY

Semlor på PRO:s årsmöte

ÅSELE · Published mar 17, 2020 at 17:30

Åsele PRO-förening har haft årsmöte, där vice ordförande Enar Hansson hälsade medlemmarna välkomna. Därefter tändes ljus och en tyst minut hölls till minne av de medlemmar som gått bort under förra året.

Därpå fastställdes dagordningen och till ordförande respektive sekreterare för mötet valdes Urban Lindström och Birgitta Norrlänning. Verksamhet och ekonomi för 2019 samt revisorernas berättelse godkändes snabbt och därefter beviljades styrelsen ansvarsfrihet.

Det blev sedan omval på alla aktuella poster, förutom ett avhopp i valberedningen, där Eva Eriksson valdes in. Ros-Marie Kristiansen, som var den enda av föreningens 75-åringar som närvarade, uppvaktades så med blomma och present.

Väverskorna (ja det är enbart kvinnor!) som är mycket aktiva i föreningens vävstuga, hade tillverkat många fina alster som lottades ut tillsammans med välgjorda vinster från föreningens snickeri. Britt-Mari Glavhammar, som underhöll mötet med sitt durspel, samt ordföranden och sekreteraren avtackades med blomma och present varefter alla slutligen kunde avnjuta kaffe och de goda semlor som en lokal butik så frikostligt bjöd på.

Hästveckans framtid

LYCKSELE När arrangörerna för Hästveckan inte orkar längre finns det unga nya krafter som är redo att ta över. Haley Nystedt är en av dem och ser fram emot att arrangera en egen...

Drönarna flyger närmre

ÅSELE Allt började med en etablering av vindkraft i södra Lappland, vilket ledde till att Åsele nu är delaktig i ett forskningsprojekt för samhällsnyttiga drönare. Arbetet med...

Eldningsförbudet upphävs

INLANDET Eldningsförbudet i södra Lappland upphävs efter ett möte med länsstyrelsen.
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport