Fredag 30 juli 2021

Lokaltidningen

PRO:s coronaförsenade årsmöte

LYCKSELE · Published jul 7, 2021 at 08:15

Nästan 1,5 år gick innan PRO Lycksele kunde genomföra sitt årsmöte. Trots att inget hänt på mötesfronten, har året ändå inte varit händelselöst, i varje fall utifrån vad som framgick ur föreningens verksamhetsberättelse.

Styrelsen hade förberett de sedvanliga årsmötespunkterna väl, vilket innebar att de kunde klubbas utan diskussioner. Inte heller valen innebar några problem.

Den kompetenta valberedningen kunde presentera en fulltalig styrelse, även på de svåra posterna som ordförande, kassör, sekreterare och studieorganisatör. Några av valen innebar omval, men några nyval gjordes också.

Marika Lindgren omvaldes som ordförande, Anita Nilsson, omvaldes på posten som ny sekreterare, Karin Norlander och Sven Roosvist omvaldes som ledamöter.

Nya i styrelsen är Åsa Erlingsson, studieorganisatör, Karl-Erik Törner, kassör samt Roland Heldestad, ledamot. PRO Lycksele har inga ersättare, utan valen görs antingen på ett eller två år. Till ny ordinarie revisor valdes Sten Troberg, omval av revisor Monica Sällström Andersson, även omval på ersättarplatsen.

PRO:s förtjänsttecken delades ut. Utdelningen förrättades av Marika Lindgren. Mottagarna fick en brosch eller en nål, diplom, blommor och ett varmt tack för värdefulla insatser. Ceremonin inramades av trumpetfanfarer framförda av Stig Andersson. Avgående ledamöter avtackades med blommor och en gåva och nya hälsades välkomna. Presidiet bestående av Sam Wenngren, PRO Västerbottens ordförande, och Karin Norlander, från PRO Lycksele, avtackades med blommor och en påse kaffe från ett välkänt lokalt kafferosteri.

Sam Wenngren informerade om förberedelserna till PRO:s kongress 2022. Distriktet har utsett en ansvarig för de valda ombuden. Enligt den organisationsutredning som tillsattes vid förra kongressen kommer det att bli en del förändringar bland annat i fråga om kongressperiod och antal ombud.

Ju snabbare beslut, desto tidigare kaffe. Ordförande bjöd till bords där tårta och kaffe stod framdukat. Stig Andersson framförde Gotländsk sommarnatt på trumpet, vilket blev dagens slutsignal innan kaffesurret kring borden tog vid. Ordförande tackade de närvarande och årsmötet var därmed avslutat.

Fler nyheter från Södra Lappland

Doroteaprofil har avlidit

DOROTEA Doroteaentreprenören Yvonne Lövbrand har avlidit efter en tids sjukdom. Hennes högsta önskan var att starta ett stort exploateringsprojekt i Borgafjäll, en önskan som...
Lokaltidningen rekommenderar

Hot om ett omfattande byggstopp

LÄNET Mark- och miljööverdomstolens beslut om att inte tillåta fortsatt brytning av kalksten i Slite på Gotland kan innebära byggstopp redan i november. 200 000 till 400 000 jobb...

Bra snurr på företagen i Lycksele

LYCKSELE Nyföretagandet i Västerbotten ökade tredje mest i hela landet, visar ny statistik från Bolagsverket som Visma har tagit fram. Och i Lycksele snurrar det på bra bland...

Framhäver Åsele med konserter

ÅSELE För andra sommaren i rad arrangeras projektet HEM, men denna gång med fokus på intressanta historier runt omkring Åsele.

Häktad för våldtäkt mot barn

SÖDRA LAPPLAND En man i södra Lappland är misstänkt för våldtäkt mot barn och hålls nu häktad.

Stigande priser och trävarubrist

Länet Trävarumarknaden är helt galen för närvarande. Köparna ropar efter virke och de svenska priserna har stigit med 50 procent och kommer att fortsätta att stiga. Mycket talar...
Läs om
Min sommarpärla
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport
Mina Mellotankar