Torsdag 23 september 2021

Lokaltidningen

Vilhelmina PRO och HjärtLung utmanade PRO Dikanäs i en spännande boulematch. Foto: Berndt Karlsson

PRO och HjärtLung på turné

VILHELMINA · Published aug 25, 2021 at 10:15

Vilhelmina PRO har tillsammans med HjärtLung varit på turné till Dikanäs för att gå på marknaden och spela boulematch mot PRO Dikanäs.

Vi åkte med buss med start klockan nio på morgonen från Vilhelmina och 20 medlemmar deltog. Klockan halv elva anlände vi till Dikanäs och där var redan massvis med folk för att handla olika saker som fanns i alla stånd. Vi började med fika på Kaffekoppen med kaffe och räkmacka därefter gick var och en för att fynda hos knallarna.

Efter någon timme så var de flesta trötta och hungriga så kosan styrdes mot bygdegården för att inmundiga lite palt. Där blev alla sittande till framemot halv två då vi begav oss till fotbollsplanen för att spela boule klockan två.

Vilhelmina PRO spelade första matchen mot Dikanäs PRO som vi vann och HjärtLung tog sig an Dikanäs PRO:s lag Matsdal som vann den matchen. Därefter spelade de vinnande lagen mot varandra som Dikanäs PRO:s lag Matsdal vann. Dikanäs PRO:s lag Matsdal tog hem totalsegern och Vilhelmina PRO blev tvåa, Dikanäs PRO trea och HjärtLung blev fyra.

När matcherna var slut återstod bara hemresan som gick bra med Allan Andersson vid ratten. Vi tackar Dikanäs PRO för en jättetrevlig dag och ser fram emot nästa match och då ska vi klå dem.

Fler nyheter från Södra Lappland

Tryggare i lavinterräng

RISBÄCK Risbäcks skoterklubb har tagit ett första steg mot mer trygghet i lavinterräng i Doroteafjällen. – Denna transceiver checkpoint är vad vi erfar blott den andra i sitt...
Lokaltidningen rekommenderar

S framåt i Tärna

TÄRNABY Socialdemokraterna ökar två mandat i Tärna församling i kyrkovalet, men Kyrklig samling behåller en stabil majoritet.

Rönnäsfallet blir dokumentärserie

RÖNNÄS I oktober sänder Kanal 5 och Discovery+ dokumentärserien Rönnäsfallet - jakten på sanningen, som handlar om det uppmärksammade mordfallet utanför Vilhelmina 2014....

Slutspel för ”TV-puckarna”

LYCKSELE Västerbottens tjejer vann fyra av fem matcher i kvalet i Kalix i helgen. Nu väntar slutspel för Sveriges åtta bästa lag den 5-7 november. – Vi har ett bra lag, säger...
Läs om
Reportaget
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport
Sportkrönika